Brasov, 18 octombrie 2016, 10 dimineata. Nu este doar o introducere pentru acest reportaj, sunt coordonatele pe care Daniela nu le va uita niciodata. Acum si aici incepe pentru ea "drumul cunoasterii".

Dupa 22 de ani de asteptare, minutele par detalii. In zare, doua tinere pasesc apasat. Daniela e cea din stanga. E femeie in toata firea acum, dar emotiile raman cele ale unui copil.

In sediul asociatiei Catharsis, Azota Popescu este "ghidul" Danielei.

La 74 de ani, se lupta zi de zi pentru ca astfel de tineri sa-si gaseasca radacinile.

Fata se uita la cele mai dragi poze ale ei, dar niciuna nu e din Romania. Cuplul de italieni care a adoptat-o i le-a facut. Parintii naturali? Doar isi imagineaza cum ar putea arata. "Nu am crezut vreodata ca voi reusi sa ajung aici. Dar mi-am facut curaj si iata ca am venit. Si sunt fericita.", spune Daniela.

Despre cei care i-au dat viata, Daniela nu stie mai nimic. Are doar 2 adrese din certificatul de adoptie, dar numai una singura a fost confirmata. Cea a tatalui. Mai avem 2 ore pana cand l-ar putea intalni, asa ca, pe drum, priveste cu speranta pe geam si ne povesteste cum a crezut, pentru o secunda, ca si-a gasit mama. Pe Facebook.

Acelasi nume de familie, acelasi prenume. Dar lipseste al doilea, Julieta. Era prea mare coincidenta, credea tanara.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Cu ochii in poza "mamei", a asteptat cu un nod in gat raspunsul virtual. Iar acesta a venit. "Mama mi-a raspuns ca sunt frumoasa, ca ma iubeste, dar ca nu este ea mama mea. Numele meu este luat dupa casatorie si este doar o coincidenta ca port acelasi nume cu mama ta.", a spus ea.

Daniela a ramas fara cuvinte. Nu se poate asa ceva, semanam prea mult. "Poate nu reuseste sa ma accepte pentru ca, probabil, si-a refacut viata si nu vrea sa-si afecteze noua casnicie.", incearca ea sa se convinga.

Speranta i-a creat tot felul de scenarii si iluzii. A revenit la realitate abia cand femeia pe care o credea mama ei i-a spus ca are un fiu, nascut cu doar 2 luni inaintea ei. "Prima data cand am vazut-o pe Facebook am crezut ca este mama mea." , spune ea.

Tigmandru, judetul Mures. Locul de obarsie al tatalui si de emotii la superlativ pentru Daniela. E la un pas de a-si cunoaste parintele. "Poate el va crede ca vreau sa-l vad ca sa ii reprosez ceva, sa il intreb de ce m-a abandonat. Dar nu e asa, eu vreau doar sa-l cunosc. Si atat.", isi face Daniela curaj.

In sat numele Valchizan nu e deloc strain.

Cu localizarea e mai dificil. O luam la pas, in timp ce Daniela incepe sa-si creioneze in minte un portret. Ca nu e chiar asa avea tanara sa realizeze in doar cateva minute. Micuta ne indruma spre o casa darapanata de la marginea satului. E un peisaj pestrit si plin de saracie. De fapt, asa arata totul in jur.

E pentru prima data cand Daniela are un raspuns concret. Sta la doar 30 de metri de casa unde tatal ei isi duce traiul. Orice si-ar fi imaginat cu siguranta nu a pregatit-o pentru asta.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

A ajuns! In sfarsit, tanara adoptata acum 22 de ani, isi va cunoaste tatal. Dar, din tolba surprizelor, divinitatea mai are ceva de scos…

Daniela inca nu stie, dar aceasta micuta cu parul impletit conform traditiei ii este sora. Si nu e singura.  Lacrimile si emotiile o podidesc. Pentru prima data afla ca are cui sa ii spuna frate sau sora. Totusi, cineva lipseste: tatal!

CONTINUAREA POVESTII VA FI DIFUZATA MAINE LA JURANLUL STIRILOR KANAL D DE LA 18:45!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si