Te-ai întrebat vreodată ce avantaje ai putea dobândi dacă ți-ai crea o bibliotecă? Iată de ce merită să ai colecția ta de cărți și cum îți poți îmbogăți nu doar sufletul, ci și mintea. 

1. Dezvoltarea intelectuală și îmbogățirea vocabularului

Lectura este absolut vitală pentru a putea să capeți noi cunoștințe din arii diverse și pentru a-ți dezvolta în mod continuu vocabularul.

Nu este niciodată prea târziu să înveți lucruri noi, așa că cititul va fi mereu de ajutor. Construindu-ți o bibliotecă variată, vei avea posibilitatea de a-ți cultiva abilitățile de gândire critică și analitică, dar și de a-ți stimula creativitatea și imaginația. Desigur, cărțile pe teme diverse te vor ajuta și să capeți un vocabular mai bogat și să comunici mult mai eficient.

2. Crearea unei colecții personalizate

O bibliotecă poate fi creată după bunul tău plac, ceea ce înseamnă că îți poți satisface toate poftele când vine vorba de cărți. Poate ți-ai dorit foarte mult o anumită colecție specială sau poate pur și simplu ești interesat de un anumit subiect în particular, așa că îți dorești să ai mai multe cărți dintr-un anumit gen sau pe o anumită temă. Biblioteca poate fi și extrem de variată.

Indiferent de preferințele tale literare, o colecție de cărți va spune multe despre tine ca persoană, dar și despre evoluția ta intelectuală. În plus, vei avea libertatea de a adăuga oricând orice titluri sau ediții dorești. Dacă ești un adevărat colecționar, îți va face plăcere să aduni cărți cât mai variate: ediții vechi care poate nu se mai tipăresc, cărți de colecție, cu ilustrații deosebite, ediții limitate și multe altele.

3. Diversitate și un prilej constant de activitate

Așa cum am menționat deja, o bibliotecă personală îți oferă șansa de a aduna genuri cât mai variate. De la cărți de specialitate, de non-ficțiune, până la titluri contemporane populare sau cărți clasice, poți adăuga absolut orice. Acestea din urmă nu ar trebui să lipsească din nicio bibliotecă, așa că poți  comanda de aici opere clasice din literatura universală.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Desigur, o bibliotecă îți oferă mereu o oportunitate de a-ți ocupa timpul. Poți oricând să alegi o carte și să uiți de plictiseală avântându-te în paginile sale. Bineînțeles, dacă ești pasionat de cărți, cu siguranță colecția ta literară se va înmulți constant, deci nu va trebui să îți faci griji că va veni un moment în care vei fi citit absolut toate titlurile pe care le deții. În cazul în care, totuși, se întâmplă asta, poți oricând să îți cumperi o carte nouă.

4. Relaxare și reducerea stresului

Cititul este o formă de a ne deconecta de la realitatea înconjurătoare, ajutându-ne să evadăm într-o lume ficțională sau să explorăm alte perspective. Așadar, oricând ai nevoie de puțină relaxare și vrei să uiți de stres și griji, o carte este un aliat de nădejde. Atunci când îți cumperi o carte nouă, e ca și cum îți faci un nou prieten, iar acești prieteni sunt acolo să te calmeze și să te ajute să te simți bine.

5. Susținerea autorilor și a industriei culturale

Nu în ultimul rând, cumpărând cărți și creând o bibliotecă, poți aduce un ajutor semnificativ pentru autorii contemporani. Aceștia au nevoie de susținere și nu există mod mai bun de a o arăta decât prin lectura operelor lor și prin achiziționarea lor. Astfel, ajuți și editurile și librăriile locale și susții și promovezi patrimoniul cultural.

Cărțile sunt comori a căror valoare nu se va pierde niciodată. Printr-o colecție neprețuită, îți poți încuraja și familia să citească și poți transmite din generație în generație pasiunea pentru lectură și dorința de dezvoltare și de învățare constantă.

Sperăm că te-am convins să îți construiești propria bibliotecă și să dai frâu liber iubirii tale pentru cărți. Astfel, vei avea în propria casă titluri cât mai variate, care îți oferă flexibilitate și șansa de a învăța în permanență lucruri noi. Începe chiar acum să investești într-o bibliotecă!

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si