Potrivit tehnicienilor ucraineni, acestor militari le-a fost încredinţată o „misiune sinucigașă”. „Pădurea roșie”, numită astfel deoarece în urma accidentului teribil din 1986, vârfurile copacilor au devenit roșii din cauza radiațiilor, a fost declarată zonă „nesigură” pentru următorii 24.000 de ani.

Astăzi, în zonă se fac tururi turistice, însă doar după obţinerea unui permis şi exclusiv în compania unor ghizi oficiali care au echipamente pentru măsurarea nivelului de contaminare și care știu pe unde să meargă, deoarece mai există încă multe puncte radioactive în zonă.

Ce este, de fapt, Pădurea Roșie de la Cernobîl

Pădurea Roșie era o pădure de pini de aproximativ 4 km² situată în zona cuprinsă pe o rază de 10 km de la centrala nucleară de la Cernobîl, din Ucraina, care în urma dezastrului nuclear din 26 aprilie 1986, a suferit o cădere radioactivă de până la 4,81 G Bq/ m² care a provocat-o pentru prima dată să se întoarcă spre culoarea roșie și apoi să moară. Cu toate acestea, pădurile din apropiere de mesteacăn și plop au rămas verzi și au supraviețuit

„Pădurea Roșie” e considerată cea mai radioactivă parte a zonei din jurul Cernobîl. Se află la aproximativ 100 de kilometri distanță de Kiev. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Incendii în pădurea de lângă centrala Cernobîl

Zona a primit denumirea după ce zeci de kilometri pătrați de pini au devenit roșii după ce au absorbit radiație în urma exploziei din 1986. Aceasta e considerată una dintre cele mai mari dezastre nucleare din istorie. 

Cât de periculoasă este zona

Accesul în aria din jurul Cernobîl e interzis, cu excepția indivizilor care lucrează la locație sau care au permisiune specială.

„Pădurea Roșie”, cea mai radioactivă zonă de la Cernobîl, e considerată extrem de periculoasă. E atât de contaminată, încât nici angajații centralei nu au voie să intre în ea. 

Soldații ruși au săpat tranșee în Pădurea Roșie

Forțele armate ruse au intrat în „Pădurea Roșie”, cea mai radioactivă zonă de la Cernobîl, într-un gest pe care angajații centralei nucleare l-au numit „sinucigaș”.  Soldații ruși care au pus stăpânire pe zona dezastrului nuclear de la Cernobîl au intrat cu vehiculele blindate prin „Pădurea Roșie”, una dintre cele mai periculoase locații din lume. Aceștia au ridicat praful radioactiv în aer, susțin angajații centralei.  

Soldații nu au folosit echipament de protecție. Unul dintre angajații de la Cernobîl a numit gestul soldaților „sinucigaș”, pentru că praful radioactiv pe care l-au inhalat va duce, probabil, la probleme de sănătate. 

Potrivit celor 2 angajați, atunci când soldații au intrat în Cernobîl pe 24 februarie și au preluat controlul, vehiculele lor ar fi intrat prin „Pădurea Roșie”.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Convoiul din Rusia a trecut prin acea zonă. Soldații ar fi folosit un drum abandonat.

Citeste si: Rușii au jefuit centrala de la Cernobîl înainte de plecare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si