Au trecut deja două săptămâni de când pensiile românilor au început să fie recalculate și multe probleme au apărut la orizont.

60.000 de pensionari sunt nemulțumiți de rezultatele recalculării, iar alte 3.000 de decizii au fost recalculate greșit.

Citește și: VIDEO „Guvernanții și parlamentarii, când ies la pensie, tot așa stau la coadă?”. Vârstnicii îngroașă rândurile în fața caselor de pensii

Vrea o pensie mai mică, după recalculare 

Motiv pentru care acum seniorii au făcut rând la Casa de Pensii pentru a primi lunar exact atât cât merită.

Însă, în timp ce unii se plâng că recalcularea le-a adus un venit mai mic, există și excepții. Este cazul unui bărbat din București care a cerut o revizuire a deciziei de recalculare, iar motivul pare ireal pentru mulți.

Domnul Alexandrescu spune că, după recalcularea  pensiei, acum i s-au atribuit niște bani pe care nu îi merită.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un asteroid gigantic se apropie de Pământ cu 31.933 km/h. Ce se va întâmpla marți- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Astfel că, ajuns dis de dimineață la Casa de Pensii din București, Alexandrescu vrea să se facă dreptate și să nu primească mai mult decât suma pe care o merită după zeci de ani petrecuți în câmpul muncii.

„Am primit și eu hârtia cu decizia de recalculare. În cazul meu, particular, cred că mi s-au acordat niște bani pe care eu nu-i merit. Niște bani necuveniți, în chip firesc, trebuie să îi dai înapoi", a

spus, pentru Antena 3 CNN, pensionarul.

Pensionari nemulțumiți

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu de la 1 septembrie, după ce a primit 4.000 de lei în plus la recalculare

pensii recalculate

Pensii

Așa cum a spus și el, cazul lui pare a fi particular, căci recalcularea a dat viețile multora peste cap. Acum au îngroșat rândul la Casele de Pensii, pe motiv că deciziile de recalculare aveau stagii de cotizare mai mici față de ceea ce au muncit oamenii în general, penalizările sunt acum dublate ca sumă și se pare că nici numărul de puncte nu corespunde, la unii dintre ei, pe noul talon de pensie.

„Am venit să depună cerere pentru vechimea. Nu mi s-a calculat armata în decizie", spune un alt pensionar.

Citeste si: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Adrianei Iliescu, Eliza, este o tânără în toată firea. Cum arată la 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Am ieșit anticipat, mai am doi ani, am 63 de ani şi se iese cu penalizare.

Am avut o penalizare de 300 lei la decizia trecută și acum s-a dublat penalizarea, deci am 600 lei și plus. Plus că nu ies socotelile, nu sunt ani...", mai spune cineva. 

„Nu corespunde în talon nici măcar numărul de puncte. E mai mic cu 1.000 de lei şi ceva pe noul talon, pe noul talon față de pensia recalculată", spune o femeie. 

De menționat este faptul că pensiile recalculate se livrează prin poștă până pe data de 15 septembrie, iar pe data de 12 septembrie se virează banii pensionarilor care folosesc carduri bancare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si