Close sidebar
Close sidebar

Declaratie surprinzatoare a presedintelui filipinez: "Care dintre voi nu are amante?"

Presedintele Rodrigo Duterte a reusit iar sa irite o pate a societatii filipineze dupa ce a luat partea unui puternic aliat al sau, acuzat de comportament adulterin, scrie AFP.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Presedintele Camerei Reprezentantilor, Pantaleon Alvarez, al patrulea in ierarhia de stat, tine prima pagina a presei de cand a recunoscut ca are opt copii, dintre care sase nascuti cu alte femei decat sotia sa.

Rodrigo Duterte a explicat insa marti seara ca, la fel ca si Alvarez, are "mai multe sotii".

"Este o lume ipocrita", a spus el, intr-un discurs adresat functionarilor si transmis de televiziuni. "Care, dintre voi, nu are amante?", a intrebat el.

Aceste declaratii au socat o parte a opiniei publice intr-o tara foarte catolica si profund conservatoare unde Biserica are o influenta morala preponderenta si unde divortul nu este prevazut de lege.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

" A justifica prin simplul fapt ca esti barbat un comportament nepotrivit e pur si simplu sexist si misogin", a declarat senatoarea Risa Hontiveros, potrivit Hotnews.ro

Duterte a recunoscut in discursul sau ca afirmatiile sale sunt "machiste".

"Dar, realmente, sunt atat de multe femei si atat de putin timp pe pamant. Dumnezeule!", a spus el, in rasetele audientei.

Duterte, 72 de ani, a reusit sa-si anuleze casatoria dar traieste de mult timp cu aceeasi femeie. S-a laudat in mai multe randuri ca are amante si ca e un consumator de Viagra.

Reactionand pentru prima oara duminica la scandalul Alvarez, presedintele a declarat:" Cine nu are dreptul la fericire? Intrebati-i pe parlamentari.Care dintre ei nu are doua, trei sau patru amante?"

Duterte a fost ales in mai anul trecut gratie limbajului sau brutal si a discursului radical pentru lupta impotriva traficului de droguri.

In timpul campaniei, a starnit scandal cand a glumit ca i-ar fi placut sa fie in primul rand la violul in grup al unei misionare australiene ucise intr-o inchisoare din Davao, in 1989.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI