”Comunitatea chineză de la Paris a dorit ea însăşi anularea defilării prevăzute în această (duminică) după-amiază în Place de la République. Asociaţiile nu au avut dispoziţia să sărbătorească”, a declarat Anne Hidalgo, invitată la emisiunea ”Le Grand rendez-vous”.

Virusul care a contaminat peste 2.000 de persoane în lume şi a ucis 56 de oameni în China a apărut dintr-o piaţă din oraşul Wuhan, care vindea ilegal animale sălbatice.

Citeste si: PSD cere autorităţilor măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului: Epidemia nu se împiedică de cele trei afişe din aeroporturi

COMERŢUL CU ANIMALE SĂBATICE, INTERZIS TEMPORAR

Pe de altă parte, China a anunţat duminică o interzicere temporară a comerţului cu animale sălbatice, în cadrul unor măsuri luate în vederea opririi extinderii epidemiei de pneumonie virală, apărută într-o piaţă în care se vindea acest tip de animale în vederea consumului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Creşterea, transportul sau vânzarea tuturor speciilor de animale sălbatice este interzisă ”începând de la data acestui anunţ şi până la sfârşitul situaţiei epidemice naţionale”, se arată într-o directivă comună emisă de trei agenţii de nivel înalt, între care şi Ministerul chinez al Agriculturii.

Citeste si: VIDEO| Unirea Moldovei cu Ţara Românească, sărbătorită pe pârtie

Coronavirusul care a ucis 56 de persoane a fost depistat în decembrie într-o piaţă din Wuhan (centru), un oraş cu 11 milioane de locuitori, în care se vindeau animale sălbatice.

Piaţa a fost închisă luna trecută, după descoperirea primelor cazuri ale bolii la comercianţi din piaţă.

Epidemia SARS, care a ucis 650 de persoane în China la începutul anilor 2000, a pornit de la zibetă, un animal mic care se înrudeşte cu jderul, care se gădea curent în pieţele din canton (sud).

Citeste si: VIDEO| Alertă după ce un bărbat cu simptome asemănătoare cu cele avute de cei care suferă de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni

Autorităţile chineze au plasat în carantină de facto, joi, oraşul Wuhan şi o mare parte a provinciei în care se află, Hubei (centru).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si