La o cherhana din Agigea, spectacolul midiilor se da chiar la ora pranzului. Sunt aduse de pescari imediat ce se crapa de ziua, iar bucatarii le lasa la fiert si le condimenteaza pe terasa, chiar inainte sa fie puse in farfurie. "Aici punem ardei rosu, am pus unt, vin, doar vin, ma mai intrebau clientii daca punem si apa nu, punem doar vin, ardei rosu, usturoi si restul isi mai lasa gustul de la midii", spun cei care le prepara.


Intr-o singura zi de duminica, managerii au vandut peste 20 de kilograme de scoici, iar portiile din oala imensa s-au dat in primele 30 de minute. "Cred ca asta e ultima moda pe 2016. Dupa cum puteti vedea turistii sunt incantati, au mai ramas cateva portii in oala si se va face iar", spune proprietara.

In nordul statiunii Mamaia, un alt restaurant imbie turistii cu o reteta traditional pescareasca- midii in ceaun, fierte la foc de lemne, chiar pe nisip.

Cine pofteste la midiile in ceaun nu refuza nici platoul cu fructe de mare. Asa ca, daca aveti drum spre mare la sfarsit de saptamana nu ezitati sa gustati din deliciile pescaresti. O portie de midii costa intre 25 si 35 de lei, iar un platou cu fructe de mare costa in jur de 40 de lei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Frații Tate au fost reținuți pentru 24 de ore, după percheziții și audieri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si