UPDATE: Întrebat despre situatia de la Spitalul Floreasca, unde cel putin 17 medici de la UPU-SMURD au demisionat, miercuri, ministrul Sanatatii a spus ca în aceasta seara va avea "o noua întalnire de mediere" a conflictului manager-medici.

”De la 1 octombrie, plata garzilor va fi facuta la un alt nivel. Un rezident de anul 3, dintr-o unitate clinica, cu un spor de 50%, va avea o plata neta de 257 de lei, în cursul saptamânii, iar în cursul weekendului, vorbim despre 547 de lei, la un spor de 100%, si 411 la un nivel minim al sporului.

E o creste de la 42%, pâna la peste 90%, inclusiv la medici.

Sporurile vor fi suportate de bugetele spitalelor. Efortul bugetar va fi de peste un milion de lei lunar, la nivelul întregii tari.”, a spus Vlad Voiculescu la sediul Guvernului.

"Am promis ca vom aduce plata garzilor la nivelul normal. Facem asta astazi. De la 1 octombrie, plata garzilor va fi facuta la un alt nivel. Ne apropiem de un nivel rezonabil pentru plata garzilor", a spus Voiculescu, într-o conferinta de presa.

"Au fost doua întalniri convocate de mine, senzatia mea era ca lucrurile merg într-o directie buna, se pare ca nu este asa, este o situatie foarte grava. În seara aceasta am convocat o a treia întalnire de mediere, cred ca va fi ultima. Întrebat cum comenteaza modul în carte managerul se adreseaza medicilor, Vald Vocilescu a spus ca daca acuzatiile se confirma, atunci acest lucru este inacceptabil", a declarat Voiculescu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

 

Doctorul Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti si seful UPU a Spitalului Floreasca, a declarat, miercuri dupa-amiaza, pentru News.ro, ca a semnat, în calitatea sa de sef de sectie, 17 demisii ale medicilor, dar ca este posibil sa mai fie si altele, mai multi colegi anuntandu-l telefonic ca vor demisiona în zilele urmatoare. El a spus ca ia în calcul sa demisioneze si el daca numarul medicilor care vor ramane va fi insuficient pentru ca activitatea sa poata fi asigurata.

DEMISII in masa la Spitalul Floreasca. 17 oameni anunta ca pleaca din cauza managerului, care a REFUZAT sa semneze pentru achizitionarea unor medicamente
17 medici de la UPU SMURD de la Spitalul Floreasca din Capitala au anuntat ca demisioneaza în urma „presiunii psohologice” si a modului de comportare a managerului interimar al spitalului, medicul Sorin Paun.
17 medici de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, care lucreaza la Unitatea Primiri Urgente SMURD, si-au dat demisia miercuri pe motiv ca sunt tratati într-un mod nedemn si abuziv de catre managerul interimar Sorin Paun. "Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologica si mudul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Paun", a confirmat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Oprita.
De asemenea, unul dintre medicii demisionari a declarat în fata spitalului ca "este o reactie pe care trebuia sa o avem acum câteva luni, problema este managementul defectuos care afecteaza calitatea actului medical.
Nu garzile sunt problema, ci felul în care ni se adreseaza, cum ne trateaza. Mai urmeaza sa mai depuna demisii si alti colegi".
"Managerul a refuzat sa semneze pentru achizitionarea unor medicamente, iar din septembrie nu vor mai fi medicamente absolut deloc. Ne-am dat demisia, suntem în preaviz doua saptamâni si daca nu se rezolva ceva, ne gasim de lucru în alta parte", a spus un alt medic.
Întrebati cum s-au descurcat în lipsa de resurse, doctorii spun ca s-au descurcat cum au putut, dar nu din resursele spitalului, cumparând medicamente de la farmacie cu bani din propriul buzunar. "De doua-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am ramas noi fara medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor si la Ministerul Sanatatii. S-au gasit solutii, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au facut achizitii de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumparat si noi medicamente din banii nostri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie", a mai spus un medic.
Demisiile au fost depuse dupa ce au aparut si în presa înregistrari audio în care Sorin Paun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Paun a fost numit manager interimar în aprilie, dupa ce fostul ministru al Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicusor Louchi, dupa ce a vizitat pe neasteptate unitatea de arsi de la Floreasca, care nu era înca functionala la vremea aceea.

17 medici de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, care lucreaza la Unitatea Primiri Urgente SMURD, si-au dat demisia miercuri pe motiv ca sunt tratati într-un mod nedemn si abuziv de catre managerul interimar Sorin Paun. "Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologica si mudul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Paun", a confirmat pentru Mediafax purtatorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Oprita.

De asemenea, unul dintre medicii demisionari a declarat în fata spitalului ca "este o reactie pe care trebuia sa o avem acum câteva luni, problema este managementul defectuos care afecteaza calitatea actului medical. Nu garzile sunt problema, ci felul în care ni se adreseaza, cum ne trateaza. Mai urmeaza sa mai depuna demisii si alti colegi".

"Managerul a refuzat sa semneze pentru achizitionarea unor medicamente, iar din septembrie nu vormai fi medicamente absolut deloc. Ne-am dat demisia, suntem în preaviz doua saptamâni si daca nu se rezolva ceva, ne gasim de lucru în alta parte", a spus un alt medic.

Întrebati cum s-au descurcat în lipsa de resurse, doctorii spun ca s-au descurcat cum au putut, dar nu din resursele spitalului, cumparând medicamente de la farmacie cu bani din propriul buzunar.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"De doua-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am ramas noi fara medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor si la Ministerul Sanatatii. S-au gasit solutii, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au facut achizitii de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumparat si noi medicamente din banii nostri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie", a mai spus un medic.

Demisiile au fost depuse dupa ce au aparut si în presa înregistrari audio în care Sorin Paun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Paun a fost numit manager interimar în aprilie, dupa ce fostul ministru al Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicusor Louchi, dupa ce a vizitat pe neasteptate unitatea de arsi de la Floreasca, care nu era înca functionala la vremea aceea.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si