Close sidebar
Close sidebar

Descoperire îngrozitoare într-o pădure din Ucraina

Autorităţile ucrainene au exhumat 436 de cadavre care au fost îngropate într-o pădure din apropierea oraşului Izium, recucerit de la ruşi, şi 30 dintre ele prezentau "semne de tortură", a anunţat vineri guvernatorul regiunii Harkov.

Sorin Negru,

„Este o minciună și, desigur, vom susține adevărul în toată această poveste”, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Forţele ruse au fost acuzate de multiple abuzuri în teritoriile aflate sub controlul lor în Ucraina, în special la Bucea, la periferia Kievului, unde au fost descoperite cadavre ale unor civili ucişi cu sânge rece după retragerea lor din zonă, la sfârşitul lunii martie.

Ce au descoperit forțele ucrainene în pădurea de la Izium

"Un total de 436 de cadavre au fost exhumate. Majoritatea prezintă semne de moarte violentă şi 30 prezintă semne de tortură", a declarat Oleg Sinegubov pe Telegram.

Citeste si: Putin testează de urgență bomba nucleară "Cernobîlul zburător"

"Sunt trupuri cu o frânghie în jurul gâtului, cu mâinile legate, cu membrele rupte sau cu răni provocate de glonţ.

Mai mulţi bărbaţi au organele genitale amputate", a continuat Sinegubov, referindu-se la "dovada torturilor teribile" suferite de populaţie.

Sute de morminte și o groapă comună

Câteva sute de morminte cu o cruce şi o groapă comună au fost descoperite la mijlocul lunii septembrie în apropierea oraşului Izium, care a fost sub ocupaţie rusă timp de câteva luni înainte de a fi preluat de forţele ucrainene.

Citeste si: Olena Zelenska: Femeile din Ucraina mor apărându-și copiii, în timp ce agresiunea rusă a devenit un show TV convenabil pentru întreaga lume

Poliţia ucraineană a susţinut, de asemenea, că a descoperit "camere de tortură" în zonă, inclusiv la Izium.

Moscova neagă că a comis aceste crime şi a numit descoperirea mormintelor de la Izium drept o "minciună". 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Rusia neagă crimele de război de la Izium. "Este o minciună", spune portavocea lui Putin

Vladimir Putin nu recunoaște că trupele rusești din Ucraina au comis crime de război. După ce a negat masacrul de la Bucha, Kremlinul respinge și noile dovezi care apar în regiunea Harkov.

Poliţia ucraineană a susţinut, de asemenea, că a descoperit "camere de tortură" în zonă, inclusiv la Izium.

[Sursa foto: Twitter]

Rusia vede peste tot "provocări" ale Kievului

Noile acuzații ale Ucrainei, potrivit cărora forțele ruse au comis atrocități împotriva  soldaților și civililor în orașul Izium, din estul recucerit, sunt o „minciună”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

„Este o minciună și, desigur, vom susține adevărul în toată această poveste”, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citeste si:  Patriarhul Kirill, un nou mesaj de susținere pentru soldații ruși

„Kievul promovează același scenariu în Izium ca și cu provocarea de la Bucha”, a mai spus Peskov.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Rusia a respins în mod repetat dovezile de execuții și torturi din partea forțelor sale din Bucha și din alte zone ucrainene recucerite drept „falsuri” și „provocări”.

Forțele ucrainene au revendicat Izium și alte zone din regiunea de nord-est a Harkovului în această lună, ca parte a unei contraofensive fulgerătoare care a prins trupele rusești pe picior greșit.

Citeste si:  Vladimir Putin cere liderilor din Kârgâzstan și Tadjikistan evitarea luptelor. Peste 139 persoane au fost rănite

Respingerea de către Peskov a afirmațiilor ucrainene este un ecou al presei de stat de la Moscova, care a asemănat acuzațiile de tortură și ucidere de la Izium cu „propaganda nazistă”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI