Close sidebar
Close sidebar

Diana Șoșoacă candidează la Senat. A luat decizia după ce a fost scoasă din cursa pentru Cotroceni: „Va fi din nou şah-mat”

Diana Șoșoacă și-a depus candidatura pentru Senatul României. Europarlamentara vrea să revină în parlament.

Antonia Cioanca,


DISTRIBUIE
acest articol

Diana Șoșoacă și-a depus în cursul zilei de joi candidatura pentru Senatul României la sediul Biroului Electoral de Circumscripție al Municipiului Bucureşti.

Decizia vine la scurt timp după ce europarlamentara a fost scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale de anul acesta.

Citește și: VIDEO Șoșoacă aprinde lupta pentru Cotroceni! Tună și fulgeră după ce candidatura i-a fost exclusă: ”Acești netrebnici care...”

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

[Sursa foto: Arhivă Știrile Kanal D]

„Astăzi am depus listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Conduc lista la Senat, iar la Camera Deputaţilor conduce domnul deputat Dumitru Coarnă(...). BEC are o listă a interzişilor care pot să candideze (la alegerile prezidenţiale- n.r.). Uimitor, la verificarea normală pe care a făcut-o BEM (Biroul Electoral Municipal- n.r.), Diana Iovanovici-Şoşoacă nu era interzisă să candideze la nicio funcţie a statului român.(...) În acest moment, le-am dat şah-mat.
De ce? Pentru că dacă se admite candidatura, ceea ce s-a şi întâmplat, înseamnă că decizia Curţii Constituţionale este una neconstituţională. Dacă îmi resping candidatura, deşi nu sunt pe lista interzişilor de a candida, înseamnă că statul român nu mai există. În acest moment, există încălcarea separaţiei puterilor în stat, există două state paralele: un stat al CCR şi un stat al românilor care îşi doresc România independentă”
,
a declarat Șoșoacă.

Tot în cursul zilei de joi, preşedinta S.O.S. a prezentat lista completă a candidaților partidului la alegerile parlamentare pentru Circumscripția 42 Bucureşti.

„Eu sunt europarlamentar, sunt validată, îmi exercit funcţia de europarlamentar. Conform celor menţionate de ei, acest sistem, Parlamentul European, e mai presus de Parlamentul României, mai presus de Guvernul României şi e mai presus de Preşedinţia României.

Deci, eu pot să fiu candidată şi validată ca europarlamentar, dar eu nu pot să fiu preşedintele României, pentru că nu sunt lăsată(...). Vom continua demersurile pentru reinstaurarea statului de drept în România şi va fi din nou şah-mat”, a afirmat Șoșoacă.

Citește și: VIDEO Cine e femeia care a făcut contestația ce a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru președinția României! A sărbătorit cu șampanie decizia CCR: Mulțumesc bunului Dumnezeu!

[Sursa foto: Arhivă Știrile Kanal D]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI