Trei nutritionisti au renuntat la conceptul traditional de dieta si au impartit cele sapte zile ale saptamanii in trei perioade alimentare distincte, inspirati de stilul de viata al calugarilor: trei zile de moderaţie, trei zile de post şi o zi de dezlegare.

„Călugării se numără printre cei mai sănătoşi oameni din lume, cu rate foarte scăzute de cancer şi aproape fără cazuri de Alzhaimer, iar după ani în care am trăit printre ei pot spune că dieta lor joacă un rol important în starea de sănătate.

De fiecare dată m-am întors de la muntele Athos mai slab cu câteva kilograme, mai sănătos şi cu un tonus mai bun, dar niciodată nu am simţit că aş fi făcut un efort sau că aş fi fost privat de ceva anume. Am testat dieta călugărească pe mai multe persoane ca să vedem dacă este eficientă şi în cazul unui stil de viaţă modern. Eu am slăbit aproape 10 kilograme, toată lumea a slăbit", a explicat unul dintre nutritionisti, potrivit adevarul.ro.

In zilele de post sunt interzise toate produsele lactate, peştele, alcoolul, ouăle şi uleiul, în favoarea porţiilor mici de fructe, legume, nuci de toate felurile, seminţe şi diverse tipuri de fasole.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In cele de moderatie se consuma lactate proaspete, ulei de masline, peste si carne de pui, dar raman, in continuare, interzise alimentele procesate, zaharul si carnea rosie, relateaza adevarul.ro.

In ziua de dezlegare, dupa cum si numele sugereaza asta, puteti consuma orice, insa cu masura.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si