"Aceasta taxa nu este o taxa suplimentara, am vazut speculatii ca Guvernul ar institui o noua taxa. A existat si pana acum aceasta contributie.(...) Ea va fi aplicata de la 1 ianuarie 2018, este deja in circuitul de avizare", a afirmat joi Misa, la Parlament.

El a precizat ca 90% din banii proveniti din aceasta taxa vor fi directionati catre bugetul de stat, din care vor fi acoperite diverse solicitari bugetare, iar 10% vor fi folositi pentru sustinerea

angajatilor care se pot confrunta cu probleme precum intrarea in insolventa a angajatorului. Misa a precizat ca taxa nu poate fi eliminata, ea fiind aplicata in urma unei directive europene.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"Este o directiva europeana, nu poate fi eliminata. S-a avut in vedere sa nu fie afectat salariatul si sa nu insemne o sarcina suplimentara a angajatorului.

Aceasta suma e platita de toti contribuabilii", a precizat ministrul.

Misa a subliniat ca angajatorii nu vor fi afectati, in contextul in care nivelul contributiilor va scadea. Ministrul considera ca, anul viitor, va exista o mai buna conformare din partea angajatorilor, iar Fiscul va avea rezultate mai bune in ceea ce priveste colectarea taxelor si reducere evaziunii fiscale.

Angajatorii vor fi plati o "taxa de solidaritate", care va fi "de 2%", a anuntat miercuri seara la Antena 3 ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, care a precizat ca taxa ar urma sa fie introdusa de anul viitor. De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amanata.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si