In timp ce asteapta chiar si cateva zile sa fie controlati de cei de la ANAF, marfa se strica in tiruri si, intr-un final, trebuie aruncata la gunoi. Operatiunea "Demetra" imparte in doua tabere transportatorii si Autoritatea Anti-Frauda.

In timp ce soferii de TIR spun ca ANAF-ul ar trebuie sa fie preocupat de alte probleme, precum piata neagra a comertului, inspectorii DSV si anti-frauda impart amenzi de peste un milion de euro de cateva zile.

Iar astazi, din nou, s-au format cozi interminale la punctele de frontiera, spre exasperarea soferilor. VTR

Citeste si: PANICA la Rasnov! Un urs a coborat dupa mancare si a pus in pericol vietile locuitorilor!

Operatiunea „Demetra" lasata de autoritati au lasat zeci de mii de tone de legume si fructe sa se strice în camioane.
Pana acum, ANSVSA a confiscat si distrus peste 81 de tone de legume si fructe si au impartit amenzi de peste 1 milion de euro. In vami tiristii stau la rand cu orele ca sa isi aduca marfa in tara noastra.

Suntem la punctul de frontiera Ruse-Giurgiu, iar acest sir nesfarsit de tiruri isi asteapta randul la control. De stat s-a stat cu orele... Asupra acestor soferi planeaza suspiciuni de evaziune fiscala. Domnul din imagini transporta in jur de 20 de tone de castraveti bulgaresti catre Bucuresti.

Fiecare vehicul stationeaza la control cate o ora, asta inseamna ca nu vor trece granita mai mult de o suta pe zi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Vom manca mai mult usturoi romanesc! Fermierii din Romania se lauda cu o productie RECORD!

Si in timp ce legumele riscau sa se strice in vama, magazinele asteapta aprovizionarea cu fructe si legume proaspete, odata cu apropierea Pastelui. Asadar din acest blocaj sufera si comercianti dar mai ales clientii, care se pot astepta la majorari de pret la raft.

Federatia Romana a Transportatorilor in frunte cu Augustin Hagiu spun ca asteapta un dialog cu ANAF si in caz contrar, ameninta cu un amplu protest. "Sunt zeci de ore in care soferii de TIR asteapta aparitia reprezentantilor ANAF pentru desigilare si, ma rog, celelalte operatiuni de verificare! Avem in acelasi timp in paralel un comert ilicit care se desfasoara nestingherit, as da exemplul pietei Pucheni din zona Ferentari! Acest fenomen este cel care trebuie practic starpit! Protestul este ultima solutie! In astfel de situatiiz un protest, poate sa capete o alta forma, pur si simplu aceste transporturi pot sa fie blocate pe o perioada nedeterminata!", spun transportatrii.

Pe de alta parte, Asociatia Marilor Retaileri sustine ca TIR-urile sunt oprite la granita dupa ce Liviu Dragnea a declarat ca legumele si fructele importate sunt de proasta calitate.

Citeste si: Un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică din spatele școlii! Incidentul s-a petrecut în județul Iași

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sunt prea pretentiosi pentru preturile cerute de reprezentantii supermarketurilor. Legumicultorii din Buzau spun ca ar iesi in pierdere daca ar accepta sa vanda en-gros productia de legume si zarzavaturi catre retaileri, deoarece vor preturi foarte mici si sunt extrem de selectivi cu marfa.

Ghiorghe Chirita produce in aceasta perioada sute de kilograme de ceapa verde, pe care o vinde in piata la 2 lei legatura cu patru sau cinci fire. A incercat sa o dea unui lant de supermarketuri, insa a abandonat negocierile cand a aflat pretul de nimic pe care urma sa-l obtina.

Citeste si: VIDEO| JAF surprins pe camere la Brăila! Doi hoți au sustras 500.000 de lei din mașina unui om de afaceri!

La fel de prost s-au incheiat si discutiile pentru vanzarea salatei si a ridichilor produse de buzoian in solarii. Daca ar fi acceptat sa vanda le vanda en-gros marfa, spune fermierul buzoian, ar fi scos mai putini bani decat a investit in gradinarit din toamna si pana in prezent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si