Pandemia de coronavirus provoacă daune majore la nivel planetar, indiferent de domeniu de activitate. Așa se face că Australia a intrat în prima sa  recesiune din 1991, cu o reducere de 7% a economiei sale în al doilea trimestru, din cauza epidemiei de coronvirus, potrivit unor cifre oficiale publicate miercuri, relatează AFP preuat de Agerpres.

Este cea mai rapidă contracţie înregistrată vreodată într-un trimestru în ţară, după ce a cunoscut 30 de ani de creştere continuă, depăşind-o pe cea declanşată de criza financiară din 2008, potrivit Biroului australian de statistici.

O ţară intră în recesiune când se înregistrează două trimestre negative, iar economia australiană a scăzut cu 0,3% în primul trimestru.

Citeste si: OMS, semnal de alarmă pentu manifestanții anti-mască: "Virusul este real şi ucide"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Înainte de criza generată de COVID-19, Australia a fost lovită de unele dintre cele mai grave focuri sălbatice din ultimii ani. Aproape 3 miliarde de animale au fost ucise sau rănite în urma incendiilor.

Economia Australiei crescuse constant în ultimii 29 de ani 

În T2, închiderea hotelurilor, restaurantelor şi celorlalte business-uri a dus la o scădere de 12% în ceea ce priveşte cheltuielile gospodăriilor, în timp ce serviciile au suferit un declin de circa 18%, notează Ziarul financiar. 

canberra
Canberra, capitala Australiei

Recesiunea reprezintă o întoarcere majoră a economiei australiene, care a înregistrat constant creşteri în ultimii 29 de ani. Avântul a fost alimentat masiv de apetitul autorităţilor de la Beijing pentru minereu de fier şi cărbune pe măsură ce China a devenit a doua economie a planetei. Totuşi, relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat în ultimul timp.

Din grupul G7, din care fac parte cele mai industrializate state la nivel mondial, cele mai grave contracţii economice din T2 au fost înregistrate în Marea Britanie (-20,34%), Franţa (-13,8%) şi Italia (-12,4%).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si