Din cauza pandemiei de coronavirus, Australia în recesiune după 30 de ani
Pandemia de coronavirus provoacă daune majore la nivel planetar, indiferent de domeniu de activitate.
Pandemia de coronavirus provoacă daune majore la nivel planetar, indiferent de domeniu de activitate. Așa se face că Australia a intrat în prima sa recesiune din 1991, cu o reducere de 7% a economiei sale în al doilea trimestru, din cauza epidemiei de coronvirus, potrivit unor cifre oficiale publicate miercuri, relatează AFP preuat de Agerpres.
Este cea mai rapidă contracţie înregistrată vreodată într-un trimestru în ţară, după ce a cunoscut 30 de ani de creştere continuă, depăşind-o pe cea declanşată de criza financiară din 2008, potrivit Biroului australian de statistici.
Citeste si: OMS, semnal de alarmă pentu manifestanții anti-mască: "Virusul este real şi ucide"
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Înainte de criza generată de COVID-19, Australia a fost lovită de unele dintre cele mai grave focuri sălbatice din ultimii ani. Aproape 3 miliarde de animale au fost ucise sau rănite în urma incendiilor.
În T2, închiderea hotelurilor, restaurantelor şi celorlalte business-uri a dus la o scădere de 12% în ceea ce priveşte cheltuielile gospodăriilor, în timp ce serviciile au suferit un declin de circa 18%, notează Ziarul financiar.
Recesiunea reprezintă o întoarcere majoră a economiei australiene, care a înregistrat constant creşteri în ultimii 29 de ani. Avântul a fost alimentat masiv de apetitul autorităţilor de la Beijing pentru minereu de fier şi cărbune pe măsură ce China a devenit a doua economie a planetei. Totuşi, relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat în ultimul timp.
Din grupul G7, din care fac parte cele mai industrializate state la nivel mondial, cele mai grave contracţii economice din T2 au fost înregistrate în Marea Britanie (-20,34%), Franţa (-13,8%) şi Italia (-12,4%).