Suntem in plin sezon al virozelor, si nu doar numarul copiilor bolnavi explodeaza, ci si incasarile la stimulentele pentru imunitate. Adevarate bombe cu ceas, cu efecte adverse ce se vor vedea in timp, spun medicii.

Dr. Mihai Gafencu, medic pediatru: Exista un oarecare risc al scaparii unor componente in produse care sunt vandute si prefabricate in fundul curtii.

Si mai e o problema!

Mihai Gafencu, medic pediatru: Cel mai mare rau care a putut fi adus de informatizarea in fiecare casa si de vitezele mari ale netului din Romania este informarea incorecta de pe site-uri

care, dupa ureche.

Magdalena Posa, medic imunolog: Nu exista studii mari, studii sigure care sa ne spuna ca putem sa le dam si o sa ii ajute pe copii. Dimpotriva! Nu se stie pe termen lung ce ar putea sa faca, daca au efecte secundare.

Si cele naturiste au riscuri. De pilda, echinaceea, contraindicata celor sub 12 ani, fara avizul medicului. Trebuie subliniat ca imunostimulentele pot ajuta in cazul copiilor cu sistem imunitar slabit. Administrate prevenitv, celor sanatosi, ar putea face mai mult rau decat bine. Prin suprastimularea imunitatii, in ani, cei mici pot dezvolta boli autoimune.

- V-ati interesat inainte? Nu. La baietel i-am dat, dar ei nu i-as mai da.

Lasati-va copiii sa se imbolnaveasca, ca sa fie sanatosi! Este sfatul medicilor, la prima vedere, contradictoriu. In fapt, e plin de adevar. Cu cat cei mici dau mai mult piept cu racelile, cu atat sistemul imunitar se intareste.


Magdalena Posa, medic imunolog: celulele sistemului imunitar se dezvolta, recunosc microbii si apoi se apara de microbi.

Decat sa le dati copiilor siropuri si alte remedii ce promit marea cu sarea, mai bine va ingrijiti de alimentati lor. Primul pas facut trebuie sa fie eliminarea zaharului, inamicul numarul 1. Apoi...

Oferiti-le copiilor zilnic fructe si legume bogate in vitamina C, precum rosii, cartofi si broccoli, care contin nutrienti valorosi in crearea sistemului imunitar.
De asemenea, medicii pediatri va recomdata legume precum morcov, ardei grav si dovleac, care lupta cu infectiile din corp.
Asadar, decat sa va opriti la farmacie, mai bine va duceti la piata, spun medicii. Alimentatia corecta, odihna de calitate si curele de aer curat sunt cheia sanatatii de fier.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si