Juriul din Melbourne a constatat luni, după un demers în justiție de peste 10 ani, că Malka Leifer le-a violat și agresat indecent pe surorile Dassi Erlich și Elly Sapper între anii 2003 și 2007, potrivit BBC News.

Citește și: „Doamne, ce ți-aș face!” Un ofițer de poliție a fost condamnat la închisoare după ce a dezbrăcat o fată de 18 ani într-un bar și i-ar fi fotografiat pieptul

Malka Leifer a fost găsit-o nevinovată de abuzarea unei a treia surori, Nicole Meyer.

Potrivit sursei citate, Leifer, în vârstă de 56 de ani, a pledat nevinovată după ce a petrecut ani de zile de luptă împotriva extrădării din Israel.

Malka Leifer, vinovată de abuzuri sexuale

Malka Leifer, vinovată de abuzuri sexuale

[Sursa foto: BBC News]

Abia în anul 2021 un judecător israelian a ordonat extrădarea ei în Australia, locul unde s-ar fi petrecut abuzurile sexuale împotriva minorelor.

Procesul a durat șase săptămâni și Tribunalul din statul Victoria urmează să pronunțe sentința în data de 26 aprilie.

Malka Leifer, o figură venerată la școala evreiască din Mebourne

Surorile au depus mărturie timp de două săptămâni cu ușile închise, publicul și mass-media fiind excluse conform regulilor care guvernează procesele pentru agresiune sexuală din Victoria.

Potrivit martorilor, Malka Leifer era o figură venerată la școala ultra-ortodoxă Adass Israel din Melbourne, unde cele trei surori erau eleve.

Ele au spus că au fost abuzate de Malka Leifer în sălile de clasă închise de la școală, în taberele școlare și la domiciliul directoarei.

Abuzul a continuat după ce fetee au absolvit și s-au întors la școală ca eleve-profesori, au aflat jurații.

Abuzuri incredibile împotriva fetițelor

Sentința împotriva fostei directoare a școlii evreiești de fete din Australia pune capăt unei bătălii juridice de nouă ani care a tensionat relațiile dintre guvernele australian și israelian, în timp ce a polarizat și comunitatea evreiască din Australia.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citește și: O româncă din Italia și-a acuzat tatăl că a abuzat-o sexual. Bărbatul a fost declarat nevinovat

„Când ne uităm înapoi la întregul proces, la tot ce s-a întâmplat în Israel, pare incredibil că ajungem la acest moment și avem un verdict: ea este vinovată, este vinovată; asta nu poate fi luat, ea este vinovată", a spus una dintre victime în fața Tribunalului Victoria, flancată de surorile ei.

Născută în Tel Aviv, Malka Leifer are 56 de ani și este mama a opt copii. Ea a fost condamnată pentru 18 capete de acuzare, inclusiv pentru viol, dar achitată de alte nouă acuzații, inclusiv cinci legate de cea mai mare studentă, Nicole Meyer.

Cele trei foste eleve — Meyer, Dassi Erlich și Elly Sapper — sunt toate surori.

Leifer a luptat din răsputeri împotriva extrădării ei în Australia, după ce fugise în Israel în 2008, când au apărut pentru prima dată acuzațiile împotriva ei.

Bătălia juridică pe care a dus-o în tribunalele din Ierusalim din 2014 s-a încheiat în 2021, când a fost îmbarcată într-un zbor spre Melbourne, cu lanșuri la glezne și încheieturile mâinilor.

Vestea extrădării lui Leifer a fost salutată în Australia de către parlamentari și liderii comunității evreiești.

Procurorii au susținut că Leifer le-a abuzat pe eleve între 2003 și 2007 la Adass Israel School, o școală ultra-ortodoxă din Melbourne, unde a fost șefă de religie și mai târziu director.

Abuzuri de natură sexuală au avut loc și în casa directoarei din Melbourne și în taberele școlare rurale.

Procurorul Justin Lewis le-a spus juraților că Leifer s-a angajat în activități sexuale cu elevele sale și a profitat de vulnerabilitatea lor, de ignoranța fetelor în chestiuni sexuale, precum și de propria ei poziție de autoritate.

Fetele nu au realizat inițial că abuzurile sexuale sunt ceva rău

Surorile au avut parte de o educație izolată în comunitatea evreiască ultra-ortodoxă și nu au primit educație sexuală, au mai spus procurorii.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Fetele aveau în jur de 12, 14 și 16 ani când Malka Leifer a ajuns la școala australiană, venind din Israel, în 2001. Procurorii au spus că surorile au furnizat dovezi explicite că nu au înțeles iniția natura sexuală a ceea ce le-a făcut Leifer.

Leifer ar fi abuzat-o pe sora mai mare, Meyer, în timp ce împărțeau un pat într-o tabără școlară, în timp ce sora mijlocie, Erlich, se prefăcea că doarme în aceeași cameră.

Juratilor li s-a spus ca mezina grupului de surori, Sapper, a intrat într-o cameră in timp ce Leifer o abuza pe Meyer.

"D-na Leifer era una dintre cele mai respectate persoane din comunitate. Dacă doamna Leifer făcea ceva, atunci nu putea fi rău, ci trebuie să fie OK pentru noi”, a mărturisit Sapper despre reacția ei la ceea ce a văzut că i se întâmplă surorii ei.

Erlich a vorbit pentru prima dată despre traumelee prin care a trecut cu un asistent social din Israel, la începutul anului 2008 în Israel. 

Psihologul Vicki Gordon a mărturisit că a auzit-o pe Sapper povestindu-i abuzurile la care a supus-o Malka Leifer. Avocații apărării au încercat să convingă juriul că surorile au venerat-o pe Leifer și că scrierile din anii lor de școală le-au arătat că îi mulțumesc pentru susținere.

„După timpul necesar și multele provocări de-a lungul proceselor, majoritatea oamenilor nu au crezut că această zi va veni cu adevărat și este o zi importantă pentru dreptate”, a spus un susținător a drepturilor femeilor din Malbourne.

„Procesul prin care au trecut surorile a fost unic și anevoios. Am participat la 75 de audieri în Israel doar pentru a o extrăda”, au mai spus avocații acuzării.

Leifer se va întoarce în instanță pe 26 aprilie pentru a-și afla sentința.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si