Simona Tivadar atrage atentia ca in ziua de azi in supermarketuri exista multe produse de post care ne pot imbolnavi. Din acest motiv, ea le recomanda celor care tin posta sa se fereasca de astfel de alimente, iar, daca nu pot sa tina asa post mai bine, sa nu il tina.

"Toata baba din Drumul Taberei si toata corporatista subit pioasa, toata lelea din Bontida si tot politicianul veros tin post devorand hectare de soia, in cele mai ridicole forme comestibile: crenvursti de soia, snitele de soia, pate vegetal, ca sa nu mai vorbesc de tofu si

asa zisul "lapte de soia" (o mizerie de bautura care nu are nici o legatura cu laptele – continand apa, zahar si boabe de soia) burgheri de soia, margarina, smantana sau inghetata de soia. Ce post e asta in care numa’ la foale vi-i gandu’, sa le umpleti, ca sa vorbesc si eu ca distinsul Mariu Chicos Rostogan?

Cu zece maini si-ar fi facut bunica mea cruci vazand meniul de post, complet lipsit de orice austeritate, dar mai ales de orice urma de bun simt: lighiane de cartofi prajiti sau salate orientale inecate in ulei, tone de humus (fara sa ganditi ca are pasta de susan, deci multe grasimi), salate cu tofu, snitele, pateuri si foietaje facute cu naiba stie ce vaseline improprii si pentru uns tatanile usilor, tot felul de mizerii de dulciuri pompos numite "vegetale, de post" mustind de grasimi si evident hipercalorice.

Ca sa nu mai vorbesc de obiceiul de a "rontai" ca hamsterii bulimici nuci, alune, fistic, seminte, ca si cand din ele s-ar extrage apa de izvor nu uleiuri care au 800 kcal/ 100 ml (cam cat o tabla si jumatate de ciocolata mare).

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Pai nu e de mirare ca la sfarsitul postului sunteti mai grasi si mai bolnavi, marea majoritate. Curg la cabinet cazurile cu niveluri enorme de colesterol si trigliceride, cu diabet dezechilibrat de la atata evlavie subita care i-a lovit pe romani, de nu se mai trezeste unul din anestezie daca nu exita icoane in salonul de postoperator, unde navalesc neamurile cocosate de sucuri "naturale" si produse "de post". Ca celebra supa de gaina e greu de facut pentru un bolnav; la fel si gatitul legumelor si leguminoaselor (fasole, mazare, naut, etc˝) in post. Ia, tato, bunatati industriale, sa vezi ce alba, grasa si frumoasa o sa fii la sfarsitul postului! Plus o sa ai sutienul cu un numar mai mare, de la grasimea acumulata si de la fitoestrogenii din soia care iti bombardeaza sanul si uterul. Si daca continui sa iti indopi si barbatul si baiatul cu soia si produse "dietetice" apoi sa nu te miri ca vor face atrofie testiculara, ginecomastie (cresterea sanilor) si o sa le scada testosteronul pana ajung soprane in corul bisericii.

La fel cu soia: tine loc de carne, de iubirea aproapelui, de ipocrizie fata de animale – ca doar toata creste in gradini suspendate, nu ca s-ar taia jungla si s-ar despaduri masiv pentru a face terenuri agricole, nooo, nici vorba!

Cui ii e lene sa gateasca legume, sa faca bine in jur si sa rabde putin de foame, apoi sa nu tina post ipocrit. Se imbolnaveste inutil. Si nici nu cred ca se poate face un troc smecher cu bunul Dumnezeu, tip: "fii atent, eu nu mananc carne, lactate si oua o vreme, da’ fa si matale o minune, sa castig eu la Loto si sa moara capra vecinului de ciuda. Cu vecin cu tot, ca el nu tine post, ca mine!"

Hai ca vine Saptamana Mare, ar fi greu sa fim austeri si cumpatati la vorba, la fapte rele si la mate?", scrie Simona Tivadar, pe sereniti.ro.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si