Autoritatile din localitatea Chiojdu, unde s-a produs incidentul, solicita schimbarea legii, pentru a fi permisa impuscarea ursilor, care ataca tot mai des gospodariile din zona.

Potrivit primarului comunei Chiojdu, Andrei Fatu, doi barbati, unul de aproape 40 de ani si celalalt de aproximativ 60 de ani, au fost atacati, miercuri, de o ursoaica si de puii acesteia, in momentul in care se aflau pe un izlaz.

“S-au dus sa delimiteze un islaz, a iesit uroasica si i-a atacat. Pe cel tanar l-a ranit mai rau pe coapsa, pe coaste, la maini, la picioare, l-a muscat rau, iar celuilalt i-a rupt o mana sau un picior”, a declarat primarul Andrei Fatu.

Cei doi barbati au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, iar medicii care ii ingrijesc spun ca acestia sunt acum in afara oricarui pericol.  
In ultima perioada, atacurile ursilor s-au inmultit in Muntii Buzaului, intrucat vanatoarea acestora este interzisa, putand fi facuta doar cu aprobari speciale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

“Avem mereu problemele, ursii ataca oamenii, animalele. Ce ar fi de facut? Sa schimbe legea ca vanatorii sa faca partide de vanatoare sa-i inlature, macar sa-i indeparteze, desi eu cred ca bine ar fi sa se revina la vechea lege,  sa mai rareasca din ei prin impuscare, nu braconaj, totul legal”, a mai spus primarul comunei Chiojdu.

In aceasta perioada, ursii au atacat gopodarii din localitatile de munte ale judetului Buzau.

La Colti, animalele salbatice au coborat din padure pana la casele oamenilor, unde au omorat porci si capre. Atacuri similare au fost si la Patarlagele, in timp ce la Margaritesti ursii au distrus mai multi stupi de albine.

Oamenii se tem ca ar putea fi atacati de animalele salbatice, motiv pentru care autoritatile locale au facut mai multe demersuri la Agentia pentru Protectia Mediului, pentru stablirea pagubelor in vederea acordarii de despagubiri, dar si la Garda Forestiera Vrancea pentru ca animalele sa poata fi capturate sau impuscate.

Sursa: News.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si