Autoritățile din Coreea de Sud investighează moartea a două persoane, ambele cu condiții preexistente, care au decedat la câteva zile de la primirea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca, informează Reuters.

AstraZeneca a declarat că este la curent cu investigația efectuată de Agenția Coreeană de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA), dar siguranța vaccinului a fost studiată pe larg în studiile clinice, cu date care confirmă faptul că vaccinul este, în general, bine tolerat.

Citeste si: VIDEO- Autoritățile anunță noi reguli pentru vaccinarea anti-COVID

Una dintre victime: un pacient de 63 de ani, cu boli cardiovasculare 

"Agenția efectuează anchete epidemiologice cu autoritățile locale relevante... pentru a confirma orice legătură cu vaccinarea", a declarat directorul KDCA Jeong Eun-Kyeong într-o scurtă declarație de presă.

Oficialul sud-coreean nu a confirmat încă nicio relație de cauzalitate cu vaccinul. Un pacient în vârstă de 63 de ani, cu boală cerebrovasculară, a dezvoltat simptome, inclusiv febră mare, după ce a primit vaccinul în urmă cu patru zile, a spus Jeong.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bărbatul a fost mutat marți la un spital mai mare, dar a murit după ce a prezentat simptome de otrăvire a sângelui și pneumonie, a raportat agenția de știri Yonhap.

Citeste si: Bilanț coronavirus 3 martie 2021. O nouă creștere a cazurilor de COVID-19: peste 4.000 de persoane infectate

Mai multe atacuri de cord după administrarea vaccinului

Un alt pacient la vârsta de 50 de ani cu o tulburare cardiacă și diabet a murit miercuri, după ce a suferit multiple atacuri de cord. Bărbatul primise vaccinul cu o zi mai devreme, a spus agenția. 

Jeong a spus că nu au existat cazuri de decese prin administrarea vaccinurilor COVID-19 dezvoltate de AstraZeneca sau Pfizer-BioNTech. Cu toate acestea, i-a îndemnat pe oameni să facă vaccinul atunci când se simt într-o stare fizică bună.

KDCA a mai transmis că dintre persoanele care au primit vaccinurile împotriva coronavirusului, 207 au avut reacții adverse, inclusiv trei cazuri de reacții alergice severe, de tip anafilactic.

Citeste si: Veste cumplită despre prezența virusului mutant în România. Tulpina britanică, în jumătate din țară

Cum se simte femeia din România care a suferit prima reacție severă post-vaccin, de tip anafilactic

Medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat pe data de 23 februarie că femeia de 46 de ani care a suferit o reacţie anafilactică la câteva minute după inocularea vaccinului produs de AstraZeneca era internată într-un spital din Slatina, se afla în stare foarte bună şi urma să fie externată a doua zi.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat faptul că personalul medical a reacționat rapid și a știut cum să procedeze în momentul în care femeia în vârstă de 46 de ani  a avut reacția alergică cu criterii de șoc anafilactic în urma administrării vaccinului anti-COVID-19.

”Este de remarcat şi de subliniat faptul că personalul medical a reacţionat cu promptitudine, au cunoscut procedurile, s-a administrat adrenalină şi tot ce trebuie în cazul în care se instalează o astfel de reacţie.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si