Tinerii au furat in Ajunul Bobotezei poarta unei consatene, asa cum spune traditia. Doar ca femeia, care s-a trezit dimineata fara poarta, nu a stat pe ganduri si a anuntat imediat politia.

Furatul portilor in ajun de Boboteaza e o traditie veche de secole in Maramures, scrie Digi24. „De Boboteaza se furau portile la casele unde erau fete de maritat si depasisera oarecum termenul normal, sa zicem, al maritisului”, afirma Delia Suiogan, etnolog.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Femeia a carei poarta a fost furata spune insa ca singurul fiu pe care il are e insurat de 6 ani si deci traditia, in cazul lor, nu avea de ce sa fie respectata. „Eu m-am culcat seara linistita si a doua zi- nu-i portita. Si am sunat la politie sa vina sa vada ca n-am portita si de ce si cum”, spune femeia pagubita.

Sesizati de femeia pagubita, politistii au deschis o ancheta in acest caz si au pornit pe urmele faptasilor. Tatal tanarului de 16 ani nu intelege de ce femeia a sesizat politia si considera ca pagubita a exagerat.

„De cand e satul Glod a fost traditia asta sa se fure porti de Boboteaza, dar pana acum nu s-a ajuns la politie. Intr-adevar ca si baietii nu au trebuit sa fure de la, unde nu-s feciori si fete”, spune tatal unuia dintre tinerii acuzati de furt calificat.

Tinerii au furat in Ajunul Bobotezei poarta unei consatene, asa cum spune traditia.
Doar ca femeia, care s-a trezit dimineata fara poarta, nu a stat pe ganduri si a anuntat imediat politia.
Furatul portilor in ajun de Boboteaza e o traditie veche de secole in Maramures, scrie Digi24.
„De Boboteaza se furau portile la casele unde erau fete de maritat si depasisera oarecum termenul normal, sa zicem, al maritisului”, afirma Delia Suiogan, etnolog.
Femeia a carei poarta a fost furata spune insa ca singurul fiu pe care il are e insurat de 6 ani si deci traditia, in cazul lor, nu avea de ce sa fie respectata.
„Eu m-am culcat seara linistita si a doua zi- nu-i portita. Si am sunat la politie sa vina sa vada ca n-am portita si de ce si cum”, spune femeia pagubita.
Sesizati de femeia pagubita, politistii au deschis o ancheta in acest caz si au pornit pe urmele faptasilor.
Tatal tanarului de 16 ani nu intelege de ce femeia a sesizat politia si considera ca pagubita a exagerat.
„De cand e satul Glod a fost traditia asta sa se fure porti de Boboteaza, dar pana acum nu s-a ajuns la politie. Intr-adevar ca si baietii nu au trebuit sa fure de la, unde nu-s feciori si fete”, spune tatal unuia dintre tinerii acuzati de furt calificat.
Pe ulitele Glodului intamplarea e intens comentata. Cei doi tineri sunt cercetati acum pentru furt calificat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si