Close sidebar
Close sidebar

Doliu in lumea artistica din Romania! O indragita interpreta de muzica populara a murit in somn

O veste trista a indoliat, vineri, lumea artistica din Romania! Una dintre cele mai indragite cantarete de muzica populara a murit la 71 de ani.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Maria Tudor s-a stins vineri, 2 martie. Cu cateva zile in urma implinise 71 de ani. La Caransebes, in spectacolul organizat de Ioan Gheorghe Oltean prin care marca 50 de ani de cantec, Maria Tudor culegea aplauzele publicului si colegilor de scena din mai multe generatii.

Era atat de fericita… Pentru 7 martie era programat un astfel de spectacol la Timisoara, la Casa Armatei. Dar Maria, „a intrat in camera sa se odihneasca si n-a mai iesit”, scria ziuadevest.ro.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Nascuta la 23 februarie 1947 la Savesti, judetul Hunedoara, Maria Tudor a cantat mai intai muntilor si dealurilor, caprelor, pe care, copil fiind, le ducea la pascut. Si-a invins acolo emotiile pentru totdeauna. Ba mai mult, a invatat sa fie deschisa, sincera, energica, vesela, calitati care au insotit-o intreaga viata si au ajutat-o sa treaca peste obstacolele ivite in cale. In corul bisericii s-a integrat repede, in ciuda varstei fragede, iar in corul Scolii a devenit solista.

A simtit nevoia sa-si dezvolte aptitudinile muzicale si a recurs la o metoda mai putin intalnita in randul fetelor: a luat lectii de acordeon. Cu Ansamblul elevilor Scolii din Vata de Jos, Maria Tudor a starnit interesul publicului de pe Litoralul Marii Negre.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI