Close sidebar
Close sidebar

Doliu în sportul românesc. Un antrenor legendar a trecut în neființă

O nouă veste tristă din baschetul românesc, după ce în urmă cu mai bine de o lună o tânără sportivă și-a pierdut viața în mod neașteptat la doar 18 ani. De data aceasta este vorba de trecerea în neființă a unui sportiv și antrenor legendar din România.

Sorin Negru,

Gheorghe Novac, nume de legendă în baschetul românesc

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Federația Română de Baschet a anunțat, marți seara, decesul unui jucător și antrenor legendar de la Dinamo București și al echipei naționale. 

Citeste si: Anchetă după ce un pacient a căzut de la fereastra unui spital din Capitală

Este vorba de Gheorghe Novac, membru al echipei naționale de baschet, cel care a luat parte la cinci turnee europene, între anii 1965 și 1975.

Gheorghe Novac a antrenat echipa națională la două turnee finale FIBA EuroBasket, în anii 1985 și 1987. 

Doliu în baschetul românesc

Federația Română de baschet a anunțat vestea morții lui Gheorghe Novac pe pagina oficială de Facebook.

"DOLIU ÎN BASCHETUL ROMÂNESC. S-a stins din viață Gheorghe Novac, jucător de legendă al clubului Dinamo (al cărui comandant a devenit ulterior) și al echipei naționale- alături de care a participat la cinci turnee finale FIBA EuroBasket: 1965, 1967 (locul V), 1969, 1973 și 1975.

De asemenea, a antrenat echipa națională la două turnee finale FIBA EuroBasket: 1985 și 1987", au transmis oficialii Federației.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Federația Română de Baschet transmite condoleanțe familiei.

Gheorghe Novac a decedat la vârsta de 72 de ani

Gheorghe Novac a decedat la vârsta de 72 de ani, informează FRBaschet.ro.

Gheorghe Novac a jucat intre 1961 si 1962 la Rapid București, apoi a trecut la Olimpia Bucuresti (1962-1964) în divizia a doua, înainte de a ajunge la Dinamo, pentru care a jucat între 1964 și 1981, câștigând 13 campionate.

Ca antrenor, a debutat la Dinamo, ca secund (1981-1982), iar apoi a fost principal intre 1983 și 1990, cucerind doua titluri nationale.

De asemenea, a antrenat echipa națională la două turnee finale FIBA EuroBasket: 1985 și 1987.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Gheorghe Novac a decedat la vârsta de 72 de ani

[Sursa foto: frbaschet.ro]

Un alt internațional român, trecut în neființă

Federatia Romana de Baschet a anunțat în luna septembrie trecerea in nefiinta a altui nume mare din Este vorba de fostul international Doru Radulescu, plecat prematur dintre noi la varsta de numai 61 de ani.

Nascut in data de 9 iunie 1961, Doru Radulescu a fost unul dintre cei mai importanti jucatori ai generatiei sale, facandu-se remarcat pe prima scena a tarii atat la galonata Steaua Bucuresti precum si la Dinamo Oradea.

Totodata, Doru Radulescu a adunat mai multe selectii in nationalele de juniori si seniori ale Romaniei, participand si la Campionatul European de baschet masculin din 1985, atunci cand Romania a ocupat la final locul 10 in urma confruntarilor cu Israel, Olanda, Polonia, Iugoslavia, Franta, URSS si Spania. Cu patru ani mai devreme, in 1981, Doru Radulescu a facut parte din lotul national al Romaniei care a participat la Jocurile Mondiale Universitare de la Bucuresti, tricolorii avand evolutii deosebite si o clasare printre primele natiuni, foarte aproape de podium.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI