Tulpina Delta a virusului Covid-19 s-a răspândit rapid în România. Până acum au murit două persoane din cauza mutației. Primul deces înregistrat a fost al unei femei de 72 de ani. Românca era din Argeș și avea condiții medicale pre-existente. Femeia nu era vaccinată împotriva temutului virus.

Citeste si: Cât de eficient este vaccinul anti-COVID-19 Pfizer împotriva noilor variante COVID-19?

În prezent, nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta. În schimb, susțin cei de la INSP, „există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comune învecinate”.

Citeste si: Singura țară din lume care pretinde că a fost ocolită de COVID, în pragul unei "crize uriașe"

Varianta Delta se răspândește rapid în țară

În acest moment, la nivel național sunt 57 de cazuri de COVID-19, varianta Delta, dintre care 17 în Argeș, 15 în Ilfov, 12 în București, șase în Dolj, trei în Brașov și câte un caz în Arad, Buzău, Dâmbovița și Teleorman.

două decese covid 19 delta românia
Mutația Delta a COVID-19.[Sursa foto: PixaBay]

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 31 de noi îmbolnăviri COVID-19 şi 5 decese în ultimele 24 de ore în România. La ATI mai sunt 67 de persoane cu coronavirus.

1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 31 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Față de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 13 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeste si: 44 de români au fost diagnosticați cu noua tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că vaccinarea cu două doze de vaccin anticovid pare să protejeze împotriva variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, potrivit AFP

”Date care apar de la probe concrete arată că două doze de vaccin protejează împotriva variantei delta”, a anunţat însărcinatul EMA cu Strageia Vaccinării, Marco Cavaleri.

”Suntem conştienţi de îngrijorările cauzate de răspândirea rapidă a varinatei delta”, a dat el asigurări.

”La ora actuală, se pare că cele patru vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană (UE) protejează împotriva tuturor tulpinilor care circulă în Europa, inclusiv împotriva variantei delta”, a subliniat el.

Varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2 se află la originea unei creşteri, de câteva zile, a numărului cazurilor de covid-19 în Europa.

Citeste si: Copiii ar putea fi vaccinați în școli, începând de anul următor. Sorin Ion: ”Nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli!”

O variantă mai contagioasă, varianta indiană îngrijorează autorităţile din mai multe ţări, inclusiv din Germania şi Franţa.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Ministerul francez al Solidarităţii şi Sănătătţii insistă puternic asupra importanţei unei continuări a campaniei de vaccinare şi unei accelerări a acesteia, în vederea contracarării acestei variante.

Numărul total al oamenilor infectați cu Sars-Cov-2 care sunt internați este de 430. Dintre ei, 67 sunt internați la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.361.683 de teste RT-PCR și 1.470.233 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.234 de teste RT-PCR (8.368 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.866 la cerere) și 10.750 de teste rapide antigenice.

Citeste si: CORONAVIRUS, toamnă 2021. Ministrul Sănătății, anunț despre varianta Delta a COVID-19: „La sfârșitul lunii august...”

Adrian Jătăreanu- corespondent Știrile Kanal D Brașov


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si