Altfel, s-ar putea să rămâi fără cadou. Pentru că nu vrem să te ocolească Moșul, îți recomandăm să-i pregătești dulciurile de mai jos. Le-am găsit pe website-ul bucătarului britanic Jamie Oliver. Nu sunt deloc greu de făcut! Și, chiar dacă o să murdărești niște oale, tăvi și boluri, o să le poți curăța rapid folosind mașina de spălat vase compactă.

Biscuiți cu jeleuri  

Ingrediente:

- 180 de grame de făină;

- 100 de grame de unt (nesărat, dacă găsești);

- 50 de grame de zahăr pudră;

- o lingură de lapte;

- o clementină;

- o jumătate de linguriță de scorțisoară măcinată;

- jeleuri de mai multe culori;

Cum pregătești desertul:

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune, pe fundurile a două tăvi, hârtie de copt. După, ia un castron și așază în el făina, untul (tăiat cubulețe), zahărul, scorțișoara, coaja de la clementină și sucul de la clementină. Cu ajutorul mâinilor, încorporează toate ingredientele, până se formează niște firimituri de aluat.

Adaugă laptele, care are rolul de a „lega” firimiturile într-un aluat. Frământă puțin respectivul aluat, dă-i o formă de bilă și împăturește bila rezultată într-o folie alimentară din plastic. Lasă aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cât timp aluatul se „odihnește” la frigider, separă jeleurile pe culori. Folosește-te de o pungă și introdu pe rând jeleurile în ea (în pungă ar trebui să se afle doar jeleurile de o anumită culoare). Cu ajutorul unui sucitor, fărâmițează jeleurile aflate în pungă. După ce fărâmițezi toate jeleurile, așază-le în boluri diferite, pe culori.

Scoate aluatul din frigider, presară puțină făină pe blatul de lucru și întinde aluatul până obții o foaie cu o grăsime de circa un centimetru. Utilizează diverse forme pentru fursecuri/biscuiți, cu care să decupezi aluatul. După ce decupezi aluatul în reni, steluțe și orice altceva, ia alte forme de fursecuri/biscuiți, mai mici față de formele inițiale, și fă niște „găuri” în interiorul bucăților de aluat tăiate inițial. Umple centrul fursecurilor cu jeleurile fărâmițate.

Așază jeleurile în cele două tăvi și pune-le în cuptor. Coace-le 10-12 minute. Sau până ce fursecurile devin aurii, iar jeleurile se topesc. Dacă nu ai două tăvi sau nu deții un aragaz performant, poți să coci fursecurile în două reprize. În cazul în care vrei să-ți iei un aragaz modern, intră pe altex.ro. Acolo, vei găsi nenumărate oferte la aragazuri pe gaz.

Ruladă de ciocolată și piure de castane  

Ingrediente:

- 25 de grame de făină;

- 25 de grame de cacao;

- 305 grame de zahăr pudră;

- 100 de grame de nuci;

- 5 ouă;

- o linguriță de praf de copt;

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

- 3 linguri de vin de Marsala;

- 160 de grame de ciocolată neagră (cu 65%-75% cacao);

- 180 de grame de unt nesărat;

- 150 de mililitri de smântână dulce;

- 150 de mililitri de piure de castane îndulcit;

- un praf de sare;

Cum faci rulada:

 

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așază hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile 27 X 37 de centimetri.
  2. Ia robotul de bucătărie, mărunțește nucile și adaugă praful de copt și sarea.
  3. Sparge ouăle și separă gălbenușurile de albușuri. Bate albușurile spumă cu un tel sau cu un mixer. În timp ce bați albușurile, adaugă în ploaie și vreo 60 de grame de zahăr pudră. Când albușurile se transformă într-o spumă strălucitoare și fermă, oprește-te.
  4. Într-un alt castron, amestecă gălbenușurile tot cu vreo 60 de grame de zahăr, până ce obții o compoziție îngroșată. Apoi, adaugă amestecul obținut din nuci, praful de copt și sare, plus făina și pudra de cacao. După, ia o lingură mare și încorporează albușurile, treptat, în amestecul rezultat din ingredientele menționate anterior. Amestecă bine totul, întinde compoziția în tavă și las-o la copt 25 de minute.
  5. Scoate tava din cuptor. Cât încă este caldă, acoperă tava cu o foaie de hârtie de copt, peste care pune un tocător de lemn. Prinde cu mâinile tava și tocătorul și, printr-o mișcare rapidă, scoate pandișpanul din tavă. Lasă-l să se răcească 5-10 minute și toarnă peste vinul de Marsala. Așază un prosop de bucătărie curat și umed sub pandișpan și rulează-l ușor. După ce termini de rulat, lasă aluatul într-o parte.
  6. Între timp, topește ciocolata la bain-marie. În paralel, folosește-te de robotul de bucătărie ca să amesteci untul și zahărul vanilat rămas. Treptat, adaugă și ciocolata topită și răcită. Pune crema la frigider pentru 30 de minute. După, amestecă cu mixerul smântâna dulce până începe să-și crească volumul și adaugă piureul de castane.
  7. Amestecul care rezultă din amestecarea smântânii și piureului de castane adaugă-l în interiorul pandișpanului. Rulează pandișpanul și acoperă-l cu compoziția care include ciocolată. Pune prăjitura la frigider și, înainte să o servești, pudrează deasupra ei niște zahăr foarte, foarte fin.  

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si