Două rețete simple pentru Moș Crăciun: biscuiți cu jeleuri și ruladă de ciocolată
Știi că Moș Crăciun trebuie întâmpinat cu un pahar de lapte și cu biscuiți? Dacă nu știi, ai face bine să ne crezi.
Altfel, s-ar putea să rămâi fără cadou. Pentru că nu vrem să te ocolească Moșul, îți recomandăm să-i pregătești dulciurile de mai jos. Le-am găsit pe website-ul bucătarului britanic Jamie Oliver. Nu sunt deloc greu de făcut! Și, chiar dacă o să murdărești niște oale, tăvi și boluri, o să le poți curăța rapid folosind mașina de spălat vase compactă.
Ingrediente:
- 180 de grame de făină;
- 100 de grame de unt (nesărat, dacă găsești);
- 50 de grame de zahăr pudră;
- o lingură de lapte;
- o clementină;
- o jumătate de linguriță de scorțisoară măcinată;
- jeleuri de mai multe culori;
Cum pregătești desertul:
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune, pe fundurile a două tăvi, hârtie de copt. După, ia un castron și așază în el făina, untul (tăiat cubulețe), zahărul, scorțișoara, coaja de la clementină și sucul de la clementină. Cu ajutorul mâinilor, încorporează toate ingredientele, până se formează niște firimituri de aluat. Adaugă laptele, care are rolul de a „lega” firimiturile într-un aluat. Frământă puțin respectivul aluat, dă-i o formă de bilă și împăturește bila rezultată într-o folie alimentară din plastic. Lasă aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cât timp aluatul se „odihnește” la frigider, separă jeleurile pe culori. Folosește-te de o pungă și introdu pe rând jeleurile în ea (în pungă ar trebui să se afle doar jeleurile de o anumită culoare). Cu ajutorul unui sucitor, fărâmițează jeleurile aflate în pungă. După ce fărâmițezi toate jeleurile, așază-le în boluri diferite, pe culori.
Scoate aluatul din frigider, presară puțină făină pe blatul de lucru și întinde aluatul până obții o foaie cu o grăsime de circa un centimetru. Utilizează diverse forme pentru fursecuri/biscuiți, cu care să decupezi aluatul. După ce decupezi aluatul în reni, steluțe și orice altceva, ia alte forme de fursecuri/biscuiți, mai mici față de formele inițiale, și fă niște „găuri” în interiorul bucăților de aluat tăiate inițial. Umple centrul fursecurilor cu jeleurile fărâmițate.
Așază jeleurile în cele două tăvi și pune-le în cuptor. Coace-le 10-12 minute. Sau până ce fursecurile devin aurii, iar jeleurile se topesc. Dacă nu ai două tăvi sau nu deții un aragaz performant, poți să coci fursecurile în două reprize. În cazul în care vrei să-ți iei un aragaz modern, intră pe altex.ro. Acolo, vei găsi nenumărate oferte la aragazuri pe gaz.
Ingrediente:
- 25 de grame de făină;
- 25 de grame de cacao;
- 305 grame de zahăr pudră;
- 100 de grame de nuci;
- 5 ouă;
- o linguriță de praf de copt;
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
- 3 linguri de vin de Marsala;
- 160 de grame de ciocolată neagră (cu 65%-75% cacao);
- 180 de grame de unt nesărat;
- 150 de mililitri de smântână dulce;
- 150 de mililitri de piure de castane îndulcit;
- un praf de sare;
Cum faci rulada: