Doua romance au dezvoltat o afacere cu covoare inspirate din folclorul romanesc, produse in China, cu lana din Noua Zeelanda si vopsea din Elvetia
Flavia Scinteanu si Andreea Batros sunt doua romance din Focsani care au pus bazele unei afaceri mai putin obisnuite. Ele vand covoare inspirate din folclorul romanesc, produse in China, cu lana din Noua Zeelanda si vopsea din Elvetia.
Flavia Scinteanu a acordat un interviu pentru site-ul ziare.com in care a vorbit despre afacerea de succes pe care o are cu Andreea Batros. In prezent, covoarele se vand in Uniunea Europeana si un singur covor poate sa ajunga sa coste chiar si 1.500 de euro. Produsele lor sunt la mare cautare printre straini.
"Ideea a venit acum un an si jumatate, cand ne-am sincronizat amandoua intr-o vacanta acasa, in Romania (pe cand Andreea inca locuia in Shanghai, iar eu abia ma intorsesem din Milano dupa 2 ani).
Ne cunoastem si suntem prietene de foarte mult timp. Mereu ne-am gandit ca atunci cand vom fi din nou amandoua in acelasi loc vom face ceva impreuna.
Si Andreea, si eu lucram proiecte de design de interior, in care propuneam obiecte de design personalizate, si asa ne-am hotarat sa cream propriile noastre covoare.
Provocarea a venit atunci cand niste prieteni de familie cautau un covor si ne-au cerut sfatul.
Se plangeau ca nu gasesc un covor care sa le placa si asa ne-am dat seama ca, in Romania, piata covoarelor nu este foarte variata.
Acum suntem amandoua in Romania, chiar daca productia e in China", a spus Flavia.
"Prima noastra colectie, "Romanian Moods", contine 10 modele. Fiecare model este inspirat dintr-o zona istorica a tarii. Sarbatorim astfel Moldova, Oltenia, Transilvania, Muntenia, Bucovina, Maramures, Basarabia, Dobrogea, Crisana si Banat.
Fiind departe de casa, devenisem foarte curioase si incepusem sa apreciem mai mult folclorul romanesc. Am inceput astfel sa studiem mai indeaproape acest subiect si sa descoperim ce potential frumos are pentru un proiect de design contemporan. Covoarele Dare to Rug din prima noastra colectie studiaza in primul rand cusaturile de pe porturile nationale", a mai spus aceasta.
Flavia Scinteanu a dezvaluit ca investitia initiala pentru afacerea cu covoare a fost de 10.000
de euro. "Innca nu se poate vorbi de profit. Dar ne putem acoperi cheltuielile si tot ce este nevoie pentru a dezvolta in continuare startup-ul Dare to Rug, fara sa avem nevoie de sustinere din exterior", a mai spus ea.