Dulceaţă de cireşe amare reţetă.  Această rețetă de dulceață de cireşe amare este ușor de preparat și foarte gustoasă, care să îți amintească de dulceața din borcanele bunicii.

Sigur, n-o să te mințim, există și o etapă mai complicată a preparării acestei dulceți, și anume eliminarea sâmburilor din cireșele amare.

Dulceaţă de cireşe amare reţetă. Iată cum se prepară

Dulceaţă de cireşe amare reţetă. Ingrediente

  • 700 g cireșe amare fără sâmburi
  • 700 g zahăr
  • 3 felii de lămâie

Dulceaţă de cireşe amare reţetă. Mod de preparare

Citeste si: Dulceaţă de căpşuni reţetă: Secrete şi trucuri pentru gospodine

Dulceata de cirese amare reteta
Dulceata de cirese amare reteta

Pentru început, spală bine cireșele și usucă-le într-un prosop. Apoi îndepărtează sâmburii. Taie cele trei felii de lămâie în triunghiuri de aproximativ 5 mm grosime. Pune cele două ingrediente într-un recipient și adaugă peste ele zahărul, apoi introdu recipientul la frigider pentru aproximativ 4 ore.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dulceaţă de cireşe amare reţetă.  La capătul celor 4 ore, scurge siropul lăsat într-o cratiță și pune-l să fiarbă 10 minute. Adaugă cireșele amare și continuă fierberea dulceții încă aproximativ 30 de minute la foc mediu.

Citeste si: Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere

Dulceata de cirese amare
Dulceata de cirese amare

Cum se încearcă dulceaţa de cireşe amare

După scurgerea timpului, încearcă dacă dulceața este închegată.

Pentru aceasta, scoate o linguriță de dulceață din vasul în care fierbe și las-o pe o farfurioară rece. Dacă este legată, poți opri fierberea. Dacă nu este închegată, mai continuă fierberea câteva minute, scrie avantaje.ro

Citeste si: Gogoși umplute cu gem sau dulceață. Rețeta simplă și delicioasă

Dulceata de cirese amare
Dulceata de cirese amare

Dulceaţă de cireşe amare reţetă.  Când dulceața de cireșe amare este gata, introdu-o în borcane cu filet sterilizate, fără a o lăsa să se răcească. Depozitează apoi borcanele într-un loc răcoros și neapărat cu capacul în jos, această poziție fiind necesară pentru vidare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si