Sunt oamenii munților, cei mai izolați dintre noi, care trăiesc doar cu ce le da pământul și Dumnezeu. Echipa emisiunii ne invită să urmărim duminică, la “Asta-i România!”, povestea a doi bătrâni, soții Hirishtea, care își duc amarul într-un cătun răsfirat pe vârful Munților Gilăului, din Cluj. Sunt singuri și neputincioși, dar atât de dornici să mai dea binețe oamenilor.

Citește și: Lidia Buble a fost jefuită! Artista explică la “Teo Show”, în această duminică, cum a rămas fără aproape 20.000 de Euro: “Aveam si accesorii, printre care diamante”

Odată ajunsi aici, în locurile astea inundate de liniște, mintea ne poartă către o altă lume în care au fost și încă mai sunt oameni. După un deal împădurit, la capătul unei cărări numai de pașii lor bătute, ii găsim pe taica Vasile și nana Ana. Cei doi bunici trăiesc într-o casă veche din lemn; aici și-au crescut copiii, aici au îmbătrânit și tot aici și-au strâns viața toată. Sunt împăcați că se au unul pe celălalt și că încă mai pot împărți colțul de pită, așa cum l-au împărțit o viață.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tot duminică, la “Asta-i România!”, îl cunoaștem pe Javier Caballe, ce provine dintr-o familie prosperă, din regiunea Cataluniei, un străin care ar fi putut să și conducă afacerea de la birou, să-și angajeze oameni cu experiență în cultivarea orezului și să-i coordoneze de la kilometri distanță. Însă, în loc să facă asta, spaniolul a preferat să se mute în Oltenia, la Rojiște, și să facă treaba aici. Acesta, împreună cu un localnic, au pus bazele unei afaceri de succes.

Pasiunea pentru muncă și treaba bine făcută i-a unit pe cei doi, așa că acum muncesc cot la cot pe câmpurile de orez de pe plaiurile oltenești.

Citește și: VIDEO- Accesoriile lucrate manual câștigă teren în preferințele femeilor

Nu ratați o nouă ediție “Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si