Scandalul care a luat amploare acum este unul vechi. In vara lui 2015, nepotul regelui a fost exclus din linia de succesiune (el se afla atunci pe locul 3) si a fost lasat fara titlul de principe. Motivul invocat atunci printr-un comunicat al Casei Regale a fost unul ambiguu, nepotul regelui sustinand mereu ca nu a inteles care-i este vina.

Exclus din linia de succesiune, se pare ca Nicolae si-a pierdut si “gradul” de nepot al bunicului sau, pentru ca, asa cum spune chiar el, in ultimii doi ani, a incercat de 7 ori sa-l vada pe Regele Mihai,

dar nu a fost lasat. Acum, dupa scandalul de saptamana trecuta, si mama lui Nicolae, principesa Elena a blamat gestul facut de fostul principe.

Principesa Elena este, la ora actuala, a doua pe lista in ceea ce priveste succesiunea la tron, dar mai ales la sefia Casei Regale, dupa Principesa Margareta. Pe locul trei se afla Elena Karina (28 de ani), sora fostului Principe Nicolae, o tanara despre care s-a vorbit extrem de putin.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Regele Mihai, alaturi de nepotii lui Nicolae si Karina, in urma cu cativa ani

Karina s-a nascut in 1989, din casatoria Principesei Elena cu Robin Medforth-Mills, profesor  la Universitatea Durham si fost oficial la ONU. Medforth Mills a murit in 2002, Principesa Elena fiind acum recasatorita.

Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills a vizitat Romania de cateva ori, mai ales in perioada in care fratele ei mai mare se afla in tara. Karina locuieste in Anglia si nasa ei de botez este regretata  scriitoare britanica Catherine Cookson.

Iata actuala ordine de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei:
1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei;
2. ASR Principesa Elena a Romaniei;
3. Elisabeta Karina de Roumanie;
4. ASR Principesa Sofia a Romaniei;
5. Elisabeta Maria Biarneix;
6. ASR Principesa Maria a Romaniei.

foto: romaniaregala.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si