După atacul armat de la un liceu din Georgia, focul fiind deschis de un elev al instituției de învățământ, în vârstă de doar 14 ani, doi profesori și doi elevi au murit, iar alte 30 de persoane au fost grav rănite.

Victimele care nu au mai avut nicio șansă în fața elevului furios sunt doi profesori de matematică și doi elevi de 14 ani.

Citește și: VIDEO Masacru în Ucraina! Zeci de oameni au murit și peste 200 au suferit răni în urma atacului lansat de Rusia

Cristina Irimie, plânsă în România și SUA

Iar acum informațiile ajunse publice spun că unul dintre profesorii morți este Cristina Irimie. O româncă ce preda matematica la liceul din Georgia, în momentul în care a fost împușcată de unul dintre elevii săi.

Cristina Irimie

Cristina Irimie

[Sursa foto: GoFoundMe]

Aceleași informații sunt că profesoara de matematică era membră a comunității românești din Atlanta, însă rămâne să stabilească autoritățile române dacă Cristina aveau sau nu cetățenie română, dacă a emigrat în SUA sau dacă s-a născut acolo, din doi părinți români.

Până atunci, însă, există indicii care spun că profesoara în vârstă de 53 de ani are strânse legături cu România. Pe lângă mesajele de condoleanțe de pe pagina sa de Facebook scrise în română, pe o platformă de strângere de fonduri, populară în SUA, a fost publicat un mesaj tot în limba română

pentru a ajuta familia îndoliată.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un asteroid gigantic se apropie de Pământ cu 31.933 km/h. Ce se va întâmpla marți- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Tot acolo, despre Cristina Irimie se vorbește în cuvinte mari, cel care a lansat mesajul spunând că românca a fost un profesor, o mamă, o prietenă și o soție cum rar îți este dat să întâlnești.

„Cu inimile îndurerate anunțăm plecarea dintre noi a iubitei noastre profesoare, soție, fiică, prietenă Cristina Irimie. Viata ei a fost scurtată de tragicul eveniment care a avut loc la liceul din Winder, Georgia. Viața ei a fost dedicată modelarii minții și inimile studenților și a comunității. Membră remarcabilă a comunității românești din Atlanta, Georgia lasă în urmă un vid greu de înlocuit. Fondurile strânse vor merge direct pentru a ajuta familia cu cheltuielile de înmormântare și pentru orice sprijin de care familia și comunitatea ar putea avea nevoie pentru a trece peste această tragedie. Drum lin spre ceruri, Cristina”, a scris pe respective pagină, Corneliu Căprar, fără a preciza, însă, și care este calitatea lui față de profesoara decedată.

Cu toate aceste informații care o leagă strâns de România, pe site-ul liceului Apalachee High School nu există date suplimentare despre Cristina, precizându-se doar că este profesoară de matematică.

Cei care au cunoscut-o pe Cristina sunt șocați de moartea cruntă a acesteia. Vecinii și prietenii din Sibiu au rămas profund îndurerați de cele petrecute în America.

Frumoasă, tânără, păcat de ea...

eu n-am mai văzut o de douăzeci de ani, e plecată de mult în America, a spus un vecin.

Deci era o fată simplă modestă, ne-am întâlnit acuma vreo trei sau patru ani a fost venit în România la maică-sa și ne-am întâlnit întâmplător pe stradă, dar ne-am bucurat foarte mult că ne-am revăzut. Condolențe multe la familia lor, mai ales la maică-sa care a fost acuma la ea două sau trei luni de zile, a venit numai acum, de câteva săptămâni, îmi pare foarte rău, a spus o prietenă de-a profesoarei.

Citeste si: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: VIDEO Cine e bărbatul, angajat al MApN, mort în incendiul din Capitală. "Era foarte dedicat! Toată viața a iubit armata"

Atacatorul Colt Gray, care era în vizorul oamenilor legii încă de acum doi ani, pentru amenințările pe care le-ar fi postat în mediul online, a mai luat trei vieți.

Richard Aspinwall a fost și el profesor de matematică și sport, tată, soț și antrenor.

„A fost un tată și un bărbat minunat. Și-a iubit cele două fetițe și și-a iubit soția. S-a întâmplat să iubească fotbalul și a fost respectat în acest domeniu”, l-a descris antrenorul principal al echipei, Mike Hancock.

Și, de asemenea, din păcate, doi elevi, Mason Schermerhon, un tânăr care suferea de autism, și Christian Angulo vor fi și ei înmormântați în urma atacului sângeros din liceul în care studiau.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si