Close sidebar
Close sidebar

Echinocţiul de primăvară 2023. Pe ce dată are loc în acest an?

Echinocţiul de primăvară 2023. Momentul în care ziua și noaptea ajung să fie egale în orice loc de pe Pământ. Vezi pe ce dată pică echinocțiul de primăvară în acest an.

Laura Macovei,

Echinocţiul de primăvară 2023. Pe ce dată are loc în acest an?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Echinocţiul de primăvară 2023.   Echinocțiul de primăvară 2023 are loc în luna martie, fiind unul dintre cele mai importante evenimente astronomice ale anului. Vezi pe ce dată pică în Echinocțiul de primăvară în 2023 și ce simbolizează acesta.

Când are loc Echinocțiul de primăvară 2023?

Echinocțiul de primăvară 2023 are loc la data de 20 martie, ora 23:24. Eveniment anunță, în mod oficial, începutul primăverii astronomice. Astfel, atunci este momentul în care se face trecerea de la iarnă la primăvară, chiar dacă, din punct de vedere calendaristic, primăvara debutează pe 1 martie. 

Citește și: Care este diferența dintre primăvara astronomică și cea calendaristică

În momentul Echinocțiului de primăvară 2023, zilele și nopțile devin egale, indiferent de latitudine, potrivit astro-urseanu.ro.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

După Echinocțiul de primăvară 2023, durata zilei începe să crească, iar cea a nopții să scadă. Acest lucru se va petrece la data de 21 iunie, în momentul Solstițiului de Vară.

Echinocțiul de primăvară are loc în luna martie în emisfera nordică, iar în luna septembrie are loc Echinocțiul de toamnă în emisfera sudică.

Tradiții și obiceiuri 

În trecut, acest important eveniment astronomic era considerat o sărbătoare a luminii și a purificării. Ca o recunoscută tradiție, în această zi trebuiau curățate toate gospodăriile, iar uscăturile trebuiau arse. Oamenii credeau că aceste focuri pot atrage puterea Soarelui. 

Citește și: Tradiții și obiceiuri la echinocțiul de primăvară

Pentru a atrage și mai mult primăvara, copii lăsau ușa casei deschisă și rosteau următoarele cuvinte: „Intră frig și ieși căldură, să se facă vreme bună pe la noi pe bătătură”.

Echinocțiul de primăvară în următorii ani

Echinocțiul de primăvară are loc de obicei în jurul datei de 20 martie. Iată când pică în următorii ani: 

 

  • Echinocțiul de primăvară 2024: 20 martie, 05:06 
  • Echinocțiul de primăvară 2025: 20 martie, 11:01
  • Echinocțiul de primăvară 2026: 20 martie, 16:46 
  • Echinocțiul de primăvară 2027: 20 martie, 22:25 
  • Echinocțiul de primăvară 2028: 20 martie, 04:17

 

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI