O eclipsă de Soare inelară va avea loc la 10 iunie 2021. Aceasta va fi cea de-a 16-a eclipsă inelară din secolul al XXI-lea. Eclipsa este cea de-a 23-a din 80, din seria Saros 147.

Eclipsa inelară va fi vizibilă din nord-estul Canadei, Groenlanda, Oceanul Arctic (trecând peste Polul Nord) și din nordul Extremumului Orient Rus, iar eclipsa parțială va putea să fie observată dintr-o regiune largă de mii de kilometri, ca nordul și estul Americii de Nord, cea mai mare parte a Europei și nordul Asiei.

Eclipsa de soare din 10 iunie 2021 va putea fi văzută în România

Eclipsa se poate vedea din România însă va putea fi observată ca o eclipsă parțială, din nordul județului Timiș, județe Arad, Bihor, Satu Mare și Maramureș, întreg teritoriu al Transilvaniei și mare parte din Moldova, iar din Republica Moldova se poate vedea din aproape tot teritoriul.

Eclipsa de soare iunie 2021
Eclipsa de soare iunie 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Mercur retrograd 2021: Trei hop-uri importante în acest an. Cele mai afectate zodii

Eclipsa de Soare din 10 iunie poate fi văzută ca fiind parțială în jumătatea de nord a României. Pe teritoriul României, eclipsa începe mai devreme în vestul și nord-vestul țării pentru că aceea este direcția din care vine umbra Lunii pe glob.

Grijă mare atunci când priviți o eclipsă de Soare

Pentru a observa cu ochiul liber o eclipsă de Soare, de orice tip ar fi ea, este nevoie de un filtru solar special. Fără acest filtru observarea eclipsei duce la accidente grave ale ochiului, care pot ajunge până la orbire. Filtrul cel mai accesibil este filtrul de sudură mai dens, însă, din cauza grosimii sticlei, pot apărea imagini duble. Filtrul ideal, numit filtru Mylar, este o peliculă aluminizată care oprește radiațiile periculoase.

O altă variantă sigură este proiectarea imaginii solare pe un ecran, chiar improvizat dintr-o coală albă de hârtie sau de carton.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Eclipsă totală de Lună în 26 mai 2021. Unde va fi vizibil acest fenomen astronomic

Următoarele eclipse de Soare

Secolul XXI are 224 de eclipse de Soare, dintre care 77 parțiale, 72 inelare, 68 totale și 7 hibride, iar a nul acesta va mai avea loc o singură eclipsă de Soare care va fi totală și va avea loc pe 4 decembrie 2021. Ea va fi vizibilă din Anatarctica, iar în Africa de Sud și Atlanticul de Sud va fi observată ca fiind parțială.

Eclipsa de soare iunie 2021
Eclipsa de soare iunie 2021[Sursa foto: PixaBay]

Următoarele eclipse vor pe 30 aprilie 2022, parțială, pe 25 octombrie 22, tot parțială, putând fi observată și din Europa, iar în 2023 vom avea două eclipse: hibridă și inelară. 

În anul 2024 vor avea loc două eclipse. Una pe 8 aprilie, care va fi totală, iar alta pe 2 octombrie, care va fi inelară.

O altă eclipsă de Soare care va putea fi văzută din Europa este cea de pe 29 martie 2025. Va fi parțială și poate fi observată din nord-vestul Africii, Europa și nordul Rusiei.

Eclipsa de soare 10 iunie 2021. Cum vor fi zodiile afectate?

Asadar, in aceasta saptamana avem un eveniment astronomic deosebit. Eclipsa de soare din 10 iunie 2021 si luna noua in Gemeni. Este timpul pentru un nou inceput.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Faceti curatenie in vietile voastre si aduceti schimbarea. Majoritatea zodiilor o vor resimti, dar in special Gemenii si Sagetatorii. O noua etapa incepe. Spuneti da viitorului”, ne îndeamnă astrologul Andreea Dincă.

BERBEC

Berbecii au o multime de rasturnari de situatie in special pe sectorul documentelor, contractelor. Multe amanari ale unor intalniri si negocieri. Veti duce mai multa energie catre casa

TAUR

Taurii cheltuiesc o multime de bani in aceasta saptamana, atat pentru a se rasfata si a-si satisface anumite nevoi, dar si pentru familie. Aveti mai multa deschidere catre invatare, cursuri, studii si poate ceva seminarii online.

GEMENI

Gemenii vor anula anumite planuri legate de calatorii. de asemenea este timpul sa faceti ordine in mintea voastra. Multe ganduri, multe planuri, multe rasturnari de situatie, aveti rabdare si nu luati deciziile impulsiv.

RAC

In aceasta saptamana, racii au parte de schimbari, rasturnari de situatie, constientizari si revelatii puternice. Zona spirituala este puternic aspectata. De asemenea veti investi in ingrijire, frumusete si imbunatatirea vietii din toate punctele de vedere.

LEU

Leii au parte de prieteni noi. Va veti extinde cercul de cunostinte si veti invata o multime de lucruri. Atentie un pic cu agitatia in sectorul sentimental, pot fi tensiuni, conflicte.

FECIOARA

Fecioarele lanseaza proiecte indraznete pe sectorul profesional. Aveti alaturi de voi oameni importanti, oameni care stiu sa va ghideze si sa va recomande tot ceea ce aveti nevoie. O saptamana incendiara pe toate sectoarele.

BALANTA

Balantele vor face curatenie in vietile lor, va extindeti catre noi orizonturi si spuneti da relocarii. Aveti planuri de calatorie si de mutare in strainatate.

SCORPION

Scorpionii reusesc sa isi imbunatateasca planurile de afaceri. Aveti idei noi, creative, idei pe care le impartasiti cu partenerii vostri. Este o saptamana in care veti primi vesti din strainatate, aceste vesti sunt imbucuratoare.

SAGETATOR

Sagetatorii au parte de multa tensiune si agitatie, este timpul sa va calmati si este timpul sa spuneti da anumitor provocari, sa iesiti din zona de confort si sa incepeti ceva pe cont propriu, in special pe sectorul financiar.

CAPRICORN

In aceasta saptamana nativii capricorn vor investiga anumite afectiuni, probleme de sanatate care apar. Aveti mai multa grija de voi ,acordati-va atentie, relaxare si o pauza bine venite.

VARSATOR

Varsatorii au parte de neintelegeri in viata de cuplu, insa comunicarea va ajuta sa risipiti energia negativa. Incepeti un drum nou, negociati ceea ce doriti si obtineti o multime de rezultate benefice.

PESTI

Pestii sunt nerabdatori in aceasta saptamana sa rezolve anumite probleme legate de familie sau poate legate de locuinta. Acordati mai multa atentie sarcinilor pe care le aveti la serviciu. Le lasati pe ultima suta de metri si exista posibilitatea sa nu le terminati la timp.

„Vibratia saptamanii este 5. Aveti dorinta pentru a calatorii pentru distractie, aventura si pentru a explora zone noi. Sunteti mult mai optimisti ca deobicei si aduceti in viata voastra noul. Spuneti da necunoscutului, distractiei, aventurii. Sunteti de asemenea deschisi sa faceti pasi catre o noua relatie”, spune astrologul Andreea Dincă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si