Cu toate acestea, vestea bună este că acestă scădere a subvenției nu se va produce brusc, ci treptat, în decursul a mai multor etape.

Ei sunt românii care vor plăti facturi mai mari începând cu această iarnă. Scad subvențiile la energie

Citește și: Uniforma obligatorie ar putea reveni în școlile din România. Ce spun părinții: „Statul vrea uniformă? Să bugeteze”

Spre exemplu, începând cu această iarnă, după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, susținerea financiară pentru gigacalorie în Capitală va fi redusă la doar 70%, în timp ce în restul țării va fi și mai mică, ajungând la 50%.

Bucureștenii vor plăti mai mult pentru facturile la încălzire. Planul de 3 ani propus de Guvern

Începând cu cel de-al doilea an, mai exact din 2025, procentul subvenției va fi limitat la cel mult 60% din costul total de producție al gigacaloriei în București și la cel mult 40% în alte regiuni ale țării.

În acest sezon rece, locuitorii din București vor resimți o creștere a costurilor, deoarece subvenția va scădea cu aproximativ cinci procente.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Salariul minim 2023. Cu cât se vor mări salariile românilor începând cu luna octombrie?

În cea de-a treia iarnă, adică din anul 2026, procentul va fi chiar mai mic, ajungând la 50% în București și 30% în alte zone ale țării.

Ei sunt românii care vor plăti facturi mai mari începând cu această iarnă. Scad subvențiile la energie

Citește și: Burse an școlar 2023-2024. Ce se întâmplă cu bursele elevilor din luna septembrie?

Producătorii de energie afirmă că au fost nevoiți să contracteze împrumuturi bancare, deoarece plățile pentru susținerea facturilor nu au mai fost efectuate de către stat, în unele situații, chiar și pe o perioadă de până la șase luni.

Acești furnizori nu solicită însă în mod explicit eliminarea subvențiilor, ci doresc doar să primească plățile la termen, astfel încât să poată menține în funcțiune operațiunile lor.

Citește și: VIDEO- Iarna vine cu prețuri explozive la alimente. Românii, speriați de prețurile alimentelor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si