Elefantul Raju din India a avut o viață foarte dură. El a fost braconat de la mama lui și a fost aruncat de la un proprietar la altul până când a ajuns să trăiască în condiții de neimaginat, fără adăpost, fiind folosit ca recuzită pentru cerșetori întreaga zi.

El a supraviețuit doar cu ajutorul turiștilor și uneori a fost nevoit să mănânce plastic și hârtie, în timp ce stătea în lanțuri 24 de ore pe zi.

O organizație SOS-UK nu a suportat nedreptatea și a decis să-l salveze într-o operațiune îndrăzneață de salvare la miezul nopții, scrie boredpanda.com

Raju a început să plângă atunci când a fost salvat

„A fost incredibil de emoționant. Știam în inimile noastre că a realizat că este eliberat”, a spus Pooja Binepal, unul dintre salvatori într-un interviu pentru Presspeople.

Citește și: Zeci de oi au fost ucise la o stână din Gorj. Lupii și urșii pun în pericol viața oamenilor

„Lacrimile au început să curgă pe fața lui Raju. Unii s-au datorat, fără îndoială, durerii, dar părea să simtă că schimbarea urma. A simțit speranță pentru prima dată”, a spus un alt salvator.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Raju și-a petrecut toată viața în captivitate distrând turiștii și oaspeții proprietarului său. Elefantul și-a dat seama că suferința sa s-a terminat, în momentul în care a fost eliberat și a început să plângă.

Cercetările științifice arată că elefanții plâng, ca răspuns emoțional la diverse situații.

A mâncat plastic pentru a supraviețui

A petrecut 50 de ani fiind încătușat în lanțuri, fiind nevoit uneori să mănânce plastic și hârtie pentru a-și umple stomacul.

Raju a fost salvat într-o operațiune curajoasă de salvare la miezul nopții de către Wildlife SOS UK.

Proprietarul lui Raju s-a opus și a încercat să împiedice operațiunea de salvare, punându-i lanțuri la picioare și strigând diverse lucruri pentru a-l îngrozi. În timpul operațiunii de salvare, Raju a început să plângă.

„A simțit speranță pentru prima dată”, a spus un salvator.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Urșii, tot mai atrași de gunoiul din Predeal. Animalele înfometate se perindă după mâncare prin centrul orașului

Lanțurile erau atât de strâns înfășurate încât a durat 45 de minute pentru a-l elibera. Raju a fost condus la sanctuar de salvatori, la 350 de mile până la Centrul de conservare și îngrijire a elefanților din Mathura. El era foarte epuizat și abia se mai putea mișca.

Raju a făcut primii pași de libertate la un minut după miezul nopții de 4 iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si