Elena Udrea, fost ministru al Turismului, spune că se află de cinci luni departe de copilul ei, ca urmare a unei decizii abuzive a judecătorilor care nu a respectat o hotărâre a CCR.

Citeste si: Elena Udrea, prima permisie din închisoare. Replica FSANP: ”Nu trebuia să devină mamă dacă știa că există riscul să ajungă în închisoare”

Încarcerată la Penitenciarul de femei Târgşor, județul Prahova, din data de 16 iunie, Elena Udrea spune că tot timpul pe care legea i-l permite îl alocă întâlnirilor cu fetița sa. 

"Toate vizitele și toate minutele de convorbiri telefonice zilnice le păstrez pentru ea. A învățat că vorbitul nostru la telefon este limitat, așa că îmi spune mereu sa mai păstrez câteva minute să o mai pot suna și înainte de culcare. Ceea ce uneori nu se mai întâmpla pentru ca trebuie sa mai vorbesc și cu avocații", scrie Elena Udrea pe Facebook.

Elena Udrea: "Mă lupt să-i pot fi alături Evei la ziua în care împlinește 4 ani"  

Fostul ministru arată că s-a luptat să își poată ține copilul în brațe după ce patru luni nu a văzut-o deloc pe cea mică.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Elena Udrea a reușit totuși, cu ajutorul Avocatului Poporului, să obțină o derogare pentru mame pentru a își vedea copiii fără geamul despărțitor.  

"Legea stupidă obligă copii să își vadă mamele deținute din spatele unui “dispozitiv de protecție”. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP, astfel ca acum mamele se întâlnesc cu copiii lor fără geamul despărțitor", mai scrie Udrea.

Citeste si: Elena Udrea, un nou mesaj din spatele gratiilor. Ce spune fostul ministru despre deținuții din România

Fostul demnitar consideră că trebuie ținut cont de nevoia copiilor de a avea mama alături cât mai mult timp posibil, mai ales la vârsta formării lor psiho-emoționale.

"Acum ma lupt sa ii pot fi alături Evei la ziua in care împlinește 4 ani fără sa fie obligată sa vină la pușcărie ca sa fie cu mine. Cred ca nicio mama nu își dorește pentru copilul ei sa își aniverseze 4 ani de viața la închisoare. Legea permite ieșirea din penitenciar a deținuților pentru a menține relația cu familia, dar și aici nu se face nicio diferența între o mama care merge acasă la copii ei și un bărbat fără copii, care merge sa bea o bere cu rudele sale eventual. In plus, procedura de acordare a acestei permisiuni a fost complicata prin decizia conducerii ANP, devenind foarte greu de pus in practica", precizat Elena Udrea în mesajul său.

De când se află Elena Udrea în spatele gratiilor

Judecătorii Înaltei Curţi de Casație și Justiție au respins în data de 7 aprilie 2022 o contestație în anulare a Elenei Udrea depusă împotriva unei sentințe de condamnare din 2018, prin care fostului ministru i se stabilise o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru infracțiuni de corupție.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

Citeste si: Elena Udrea schimbă legea din legea din spatele gratiilor. Ce a cerut blondă pentru mamele din penitenciare

Ulterior deciziei, Elena Udrea a fugit din țară și a fost dată în urmărire generală de Poliția Română.

A fost prinsă în Bulgaria şi după 64 de zile de arest într-o închisoare din Bulgaria, Elena Udrea a fost extrădată în România şi încarcerată la mijlocul lunii iunie 2022 la Penitenciarul Târgşor de lângă Ploieşti.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si