Close sidebar
Close sidebar

Emmanuel Macron este noul presedinte al Frantei - exit-poll

Candidatul En Marche!, Emmanuel Macron, de centru, este noul presedinte-ales al Frantei, arata un exit-poll, difuzat de France 24. El a obtinut 65,099% din voturi.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Toate sectiile de vot din Franta s-au inchis pana la ora locala 20 (21 ora Romaniei), iar primele exit-polluri sunt asteptate.

Rata de participare la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Franta ar urma sa ajunga la 74% la ora locala 20 (21 ora Romaniei), cand se vor inchide si ultimele sectii din Hexagon, potrivit unei estimari facute de institutul Elabe pentru BFMTV.

Peste 80% dintre francezii cu drept de vot s-au prezentat la urne in al doilea tur de scrutin din 2012, castigat de Francois Hollande.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Emmanuel Macron ar fi obtinut 62,5% dintre voturile exprimate pana la ora locala 18 (19 ora Romaniei), potrivit unei surse din Ministerul francez de Interne care analizeaza rezultatele sondajelor la iesirea de la urne realizate de mai multe institute, relateaza RTBF.

Aproape 47 de milioane de francezi au fost chemati la urne, la una din cele 69.245 de sectii deschise atat in Hexagon, precum si in teritoriile de peste mari ale Frantei.

Ultimele sondaje, publicate vineri, il creditau pe Macron cu 62% din intentiile de vot in al doilea tur de scrutin, fata de 38% pentru Le Pen. Acesta este cel mai bun rezultat inregistrat de candidatul de centru in sondaje realizate de institute de prestigiu, dupa primul tur de scrutin din 23 aprilie, scrie News.ro

Foto: The Local

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI