Preşedintele Erdogan i-a transmis lui Vladimir Putin că eforturile de pace în războiul ruso-ucrainean ar trebui să fie susţinute de o încetare unilaterală a focului şi de o ''viziune privind o soluţie corectă''.

Citește și: Vladimir Putin "este pe moarte", spune șeful serviciilor secrete din Ucraina

Preşedinţia turcă a mai anunțat că cei doi lideri au discutat despre coridorul pentru cereale creat pe Marea Neagră.

Citește și: Zelenski dezvăluie planul Rusiei: o nouă mobilizare de soldați

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Președintele Erdogan i-a mai spus liderului de la Kremlin că este nevoie de paşi concreţi pentru a elibera regiunea de la frontiera siriană de militanţii kurzi.

Rusia nu trebuie subestimată, avertismentul șefului NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a atenţionat joi că este periculos de subestimat Rusia şi ambiţiile preşedintelui rus Vladimir Putin în contextul războiului din Ucraina.

"Rușii au dat dovadă de o mare disponibilitate de a tolera pierderile şi suferinţa", a declarat Stoltenberg la o conferinţă de afaceri în Norvegia.

"Nu avem indicaţii că preşedintele Putin şi-a schimbat planurile şi obiectivele în Ucraina. Aşa încât este periculos să subestimăm Rusia", a conchis secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a subliniat, într-un interviu acordat duminică postului BBC, că statele NATO trebuie să-şi crească producţia de arme şi muniţii pentru a sprijini în continuare armata ucraineană împotriva Rusiei.

Citește și: Noi atacuri ale Rusiei asupra Kievului în ultima zi din 2022

Comitetul Militar al NATO va avea o reuniune pe 18 şi 19 ianuarie la Bruxelles pentru a analiza evoluţia războiului pornit în februarie anul trecut de Rusia împotriva Ucrainei, precum şi pentru a lua în discuţie alte ''chestiuni de importanţă strategică''.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si