EURO 2020, primele probleme din cauza pandemiei COVID-19. Turneul amânat deja cu un an începe vineri, iar Spania urmează să joace meciul de deschidere luni împotriva Suediei. Probleme de sănătate au apărut deja în ambele echipe.

Cel mai recent nume pe lista contaminaților cu coronavirus este Sergio Busquets, căpitanul Spaniei, care a intrat deja în izolare, iar Federația spaniolă de fotbal încearcă să stabilească cu cine s-a aflat în contact mijlocașul Barcelonei și cine se află în risc de pozitivare zilele viitoare.

Alt spaniol cu test pozitiv de coronavirus este fundașul Diego Llorente. 

Citeste si:  EURO 2020: Câte persoane vor avea acces pe Arena Națională

Probleme au apărut și în echipa Suediei: doi jucători suedezi au avut rezultate pozitive la testul Covid, punând în pericol meciul din Grupa E- care urmează să aibă loc luni, la Sevilia. Potrivit Mirror, co.uk, cei doi jucători sunt Dejan Kulusevski și Mattias Svanberg. 

Spania și-a adus 17 jucători de rezervă, după izbucnirea cazurilor de COVID-19

Spania a adăugat 17 jucători într-un balon de antrenament paralel, în urma celor două cazuri COVID-19 în echipa principală pentru Euro 2020, informează presa sportivă

Echipa Spaniei a intrat deja în criză de jucători după ce managerul Luis Enrique a adus doar 24 de fotbaliști dintr-un maxim posibil de 26.

Ultimele teste pozitive au subțiat echipa și suporterii au emoții cu privire la viitoare teste pozitive.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Când începe Euro 2020. Unde se joacă meciul de deschidere Turcia- Italia

Drept urmare, Spania și-a adunat rapid o echipă alternativă formată din 17 jucători care ar putea fi chemați la echipa principală înainte de jocul de deschidere. Nu este clar dacă Busquets și Llorente vor fi păstrați în echipă pentru turneu. Le va lipsi ambele primele două meciuri din faza grupelor din Spania și nu se pot antrena cu echipa în timp ce trec printr-o perioadă de izolare.

Citeste si: Performanță uriașă pentru o româncă la Roland Garros

Ce reguli speciale sunt în privința COVID-19 la turneul 

Există posibilitatea de a întârzia meciul cu până la 48 de ore dacă o echipă are mai puțin de 13 jucători disponibili. Dacă o echipă națională nu se poate prezenta la un meci în acel timp de grație, adversarilor li se va acorda o victorie cu 3-0.

Nu sunt clare regulile exacte despre ceea ce s-ar întâmpla în circumstanțele extreme în care niciuna dintre părți nu va putea prezenta o echipă validă. UEFA a pus la dispoziție diverse protocoale pentru a combate întreruperile, inclusiv creșterea numărului de jucători la 26, față de echipa tradițională de 23 de componenți.

Citeste si: Raed Arafat: Cum ne putem proteja de tulpina indiană de coronavirus

EURO 2020, un regal fotbalistic cu 51 de meciuri

EURO 2020 va include 51 de meciuri, dintre care patru se joacă la București. Arena Națională din Capitală a fost desemnată de UEFA să găzduiască trei meciuri din faza grupelor și un meci din optimi.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Este a doua ediţie a Campionatului European care se desfăşoară cu 24 de echipe participante la turneul final, după cea din 2016.

Primele două clasate din fiecare grupă și cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea se vor califica în optimile de finală ale EURO 2020.

Citeste si:  Performanță uriașă pentru sportul românesc. Primul campion european de înot, la masculin, din istorie!

Care sunt grupele de la EURO 2020

Iată cele șase grupe de la Campionatul European de Fotbal EURO 2020:

 

  • Group A:   Italia, Elveția, Turcia, Țara Galilor
  • Group B:   Belgia, Danemarca, Finlanda, Rusia
  • Group C:   Austria, Olanda, Macedonia de Nord, Ucraina
  • Group D:   Croatia, Cehia, Anglia, Scoția
  • Group E:   Polonia, Slovacia, Spania, Suedia
  • Group F:   Franța, Germania, Ungaria, Portugalia

 

Meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională

Grupa C

 

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord;
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 Ucraina – Macedonia de Nord;
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 Ucraina – Austria;

 

Optimi de finală

 

  • Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00 1F – 3A/B/C

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si