Euro 2021  începe cu emoții medicale pentru echipa Spaniei, deținătoarea trofeului din urmă cu două ediții EURO. Antrenorul echipei, Luis Enrique, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că întreaga echipă primește un vaccin împotriva coronavirusului atât de aproape de începutul Euro 2021  din cauza efectelor ulterioare pe care le poate avea.

Citeste si: EURO 2021- Patru meciuri din Campionatul European de Fotbal, la București

Emoții la Euro 2021 pentru Spania

Pregătirile Spaniei pentru turneul EURO 2021 au fost zguduite când Sergio Busquets și Diego Llorente au avut rezultate pozitive la testele de coronavirus, fapt care a forțat întreaga echipă de 24 de oameni să se izoleze.

Ministrul spaniol al Sănătății, Carolina Darias, a dezvăluit că echipa națională spaniolă va primi vaccinul înainte de EURO 2021, așa cum au făcut olimpicii din țară care se îndreaptă spre Tokyo 2020, dar Luis Enrique a dezvăluit că își dorește ca jucătorii săi să fi fost imunizați în urmă cu două luni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Citeste si: EURO 2021. Fluierul de start, azi la 22.00. Marea surpriză de la Campionatul European de Fotbal

Euro 2021. Vaccin anti-coronavirus pentru toată echipa Spaniei

Euro 2021. Jucătorii și staff-ul tehnic al naționalei Spaniei au fost vaccinați vineri împotriva coronavirusului, în cantonamentul de la. Spania urmează să joace duminică, 13 iunie, cu Suedia. Și echipa nordică a avut câteva cazuri de COVID-19 în cantonamentul de la Euro 2021.

Spaniolii au avut în ultimele zile două cazuri de Covid-19, iar acum vor să preîntâmpine eventualele noi îmbolnăvirila Euro 2021. Se vor folosi diverse vaccinuri, în funcţie de situaţia fiecărui jucător.

Jucătorii care nu au fost imunizaţi până acum vor fi vaccinaţi cu doza unică de la Johnson&Johnson, iar ceilalţi vor primi a doua doză Pfizer.

Citeste si: Lovitură de teatru înainte de startul EURO 2020. Ucraina, obligată de UEFA să modifice sigla anti-Rusia de pe tricouri

Temeri la Euro 2021: "Ar putea fi efecte secundare"

Luis Enrique a spus: „Președintele (federației spaniole de fotbal) Luis Rubiales a întrebat despre posibilitatea unui vaccin în urmă cu două luni mai mult sau mai puțin, cu ideea de a face întregul proces când a fost dată lista echipelor. Din păcate, nu a fost posibil. Am acceptat asta, nu ne-am plâns, iar acum există negocieri, dar nu este sigur încă. Dacă președintele și medicii consideră necesar, vom face cel mai bun lucru pentru echipa națională. „Mi-aș fi dorit să se fi făcut atunci când ar fi trebuit să se facă, după ce am dat lista. Trebuie să știm că ar putea exista efecte secundare", a declarat antrenorul Spaniei.

Ce prevede protocolul UEFA în caz de infecții COVID-19 la Euro 2021

La Euro 2021, UEFA permite o amânare de 48 de ore, în cazul în care lista de jucători este refăcută, cu condiția că toți jucătorii care sunt înlocuiți din cauza infecției cu coronavirus să mai joace la această ediție de Campionat European.

Citeste si: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”- kfetele.ro

Citeste si: Pierdere imensă în muzica românească. Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a murit- radioimpuls.ro

"În cazul în care un grup de jucători dintr-o echipă este plasat în carantină obligatorie sau auto-izolare, în urmă unei decizii a unei autorități naționale sau locale competențe, meciul va continuă așa cum era programat, atât timp cât cel puțin 13 jucători disponibili (inclusiv un portar), indiferent de orice altă prevedere a regulilor competiției (inclusiv termenul limită pentru depunerea listei de jucători), cu condiția că toți jucătorii eligibili să reprezinte echipă națională în conformitate cu art.

46 din regulile de concurs și să fie depistați negativ în conformitate cu prevederile Protocolului UEFA", spune regulamentul de la Euro 2021.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si