Este un moment în care mai multe țări din Europa de Vest  se confruntă cu un "tsunami" de cazuri de infectări cu Omicron. Marea Britanie a înregistrat două zile la rând noi recorduri de infectări, cu peste 80.000 de îmbolnăviri cu coronavirus, Germania se pregătește pentru un "val masiv" de noi cazuri, iar în Italia și Danemarca s-au atins vineri noi vârfuri ale pandemiei.

Citeste si: Germania se pregătește de un ''val masiv'' de infecții cu Omicron  

Omicron este atât de transmisibilă încât chiar și dacă se dovedește că provoacă o formă de Covid-19 mai ușoară, tot va duce la o creștere masivă a internărilor în spitale, spun experții. 

Deja, țările europene revin la măsurile utilizate anterior în pandemie: restricționarea călătoriilor, reimpunerea cerințelor privind măștile, limitarea adunărilor mari pentru sărbătorile de iarnă.

Citeste si: Un medic din România face anunțul crunt: „De la 15 ianuarie începe calvarul. Pregătiţi-vă”

Un nou record de infectări Covid-19 în Italia pentru ultimul an

Număr record de infectări COVID-19 în Italia pentru ultimul an. Autorităţile italiene anunţă vineri 28.632 de cazuri noi.

Un număr de 28.632 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, în timp ce joi erau 26.109.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în prezent există 331.968 de infectări în Italia.

Rata de pozitivare este de 4,27%, faţă de 3,6% cât era joi, conform agenţiei ANSA. Evoluţia infecţiilor din ultimele zile a atins un nou vârf: a trecut mai bine de un an, de la sfârşitul lunii noiembrie 2020, de când au fost înregistrate peste 28.000 de cazuri.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Ministerul Sănătății a anunțat că au fost înregistrate încă două cazuri de infectare cu Omicron în România

Germania se pregătește de un ''val masiv'' de infecții cu Omicron

Germania, deja afectată de o importantă recrudescenţă a contaminărilor cu coronavirus, trebuie să se pregătească de un nou ''val masiv'' legat de răspândirea rapidă a variantei Omicron, a afirmat vineri ministrul sănătăţii, Karl Lauterbach.

"Mă gândesc la un al cincilea val masiv. Trebuie să presupunem că valul Omicron cu care ne confruntăm acum, care în opinia mea nu poate fi prevenit, va reprezenta o provocare masivă pentru spitalele noastre, unităţile noastre de terapie intensivă şi societate ca întreg", a declarat noul ministru al Sănătăţii, citat de Agerpres.

Această provocare va fi cea mai mare cu care ne-am confruntat până acum, a mai spus el, exemplificând cu experienţa Marii Britanii cu valul Omicron.

Citeste si: A fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Spania și Italia, în zona roșie

Marea Britanie, record absolut de infectări

Marea Britanie a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus pentru a doua zi consecutiv, în condițiile în care autoritățile sanitare avertizează că internările în spitale vor atinge noi vârfuri în zilele care urmează din cauza variantei Omicron, relatează Reuters.

Marea Britanie a raportat 88.376 de infectări, cel mai mare număr de la începutul pandemiei și cu 10.000 mai multe decât  recordul precedent  stabilit doar cu o zi în urmă. Creșterea accelerată a numărului de cazuri pune o presiune puternică pe sistemul medical, avertizează Chris Whitty, expertul medical șef pentru Anglia.

Citeste si: Alertă în Spania. Varianta Omicron se răspândește rapid în zonele turistice

În acest moment, recordul de internări din cauza Covid este de 4.583, stabilit în luna ianuarie.

În Spania, varianta Omicron va deveni dominantă până la Crăciun

Noua variantă Omicron  a coronavirusului se răspândeşte rapid în Spania. Capitala Madrid reprezintă 30% din noile cazuri de COVID-19, potrivit presei spaniole citate vineri de Reuters.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Acest procent este de circa 25% în metropola turistică Barcelona, responsabilii sanitari estimând că varianta Omicron va deveni dominantă până la Crăciun.

Destinaţiile turistice  din insulele Baleare, precum Mallorca sau Ibiza, sunt cele mai afectate, incidenţa infectărilor în ultimele şapte zile depăşind aici 300 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, peste media la nivel naţional.

Creştere record a numărului de cazuri de COVID-19 în Danemarca

Danemarca a anunţat vineri închiderea cinematografelor, teatrelor şi sălilor de spectacole şi noi restricţii asociate vieţii de noapte în încercarea de a frâna creşterea record a numărului de cazuri de COVID-19 şi răspândirea noii variante Omicron, informează Agerpres, care citează AFP.

Ţara scandinavă a înregistrat un nou record absolut de peste 11.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, inclusiv un nou vârf de peste 2.500 de infectări cu varianta Omicron, a anunţat guvernul în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeste si: Octavian Jurma: "Suntem deja în valul 5. Tulpina Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si