Daciana Tarași- fizician și Constantin Pascu- chimist sunt cei doi soți din Buzău care au avut curajul să pornească o afacere cu un produs inedit ce nu exista pe piață. S-au gândit să facă o altfel de dulceață, mult mai sănătoasă, unde zahărul este înlocuit cu miere.

Daciana Tarași a spus, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, povestea produsului pentru care are deja un brevet la nivel european.

Cum a venit ideea unei astfel de afaceri?

”Pur și simplu, încercam să găsim alternative sănătoase legat de ceea ce mâncăm noi. Suntem foarte interesați de a mânca sănătos, de a avea grijă de corpul nostru, de suflet, de minte, de ceea ce suntem.

În zona noastră, lângă Buzău, sunt foarte multe fructe de bună calitate, foarte multă miere. Cu fructele, oamenii nu prea au ce face, din păcate. A venit ideea ce am putea face pe lângă un gem sau dulceață obișnuită? Oare nu am putea folosi mierea? Acesta a fost un gând la un moment dat. În momentul în care am aflat că mierea nu se poate încălzi, l-am dat de-o parte”, povestește Daciana Tarași.

”Avem un brevet pe acest produs la nivel european”

”Avem un brevet pe acest produs la nivel european”

[Sursa foto: Melinis - Facebook]

După un timp, cei doi soți au cumpărat un deshidrator și au început să testeze diverse fructe: ”Ne-a venit ideea să punem în deshidrator, în niște tăvi, un amestec de miere cu fruct.

Să vedem ce se întâmplă? L-am lăsat destul de multe zile, amestecând regulat. Am observat că se evaporă apa și rămâne un produs foarte interesant, extrem de aromat. După 2-3 săptămâni, produsul pierdea suficient de multă apă ca să nu mai fie probleme de fermentare. După aceea, am încercat cu tot mai multe fructe și ni s-a părut super interesant ce iese ”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- Căsuța pisicii, afacerea inedită, cu fonduri europene, a unor tineri din Sibiu: ”Sunt produse gândite pentru sănătatea fizică și psihică a pisicii”

Brevet european pentru produsul inedit

Pentru produsul pe care l-au obținut au primit și un brevet european. ”Aceasta vorbește despre unicitate. Soțul meu are mai multe invenții, inovații. Ne place amândurora, suntem curioși, ne place să experimentăm”, mai spune Daciana.

”Am fost foarte bucuroși și entuziasmați de ceea ce iese și am înțeles potențialul. Ni s-a părut că această combinație de miere cu fructe, la temperaturi joase, păstrând cât mai aproape de natural toate elementele valoroase atât din miere, cât și din fructe, are ceva de spus, are o poveste care de-abia începe”, mai spune antreprenoarea.

Ideea inedită de afacere a unor soți din Buzău

Ideea inedită de afacere a unor soți din Buzău

[Sursa foto: Melinis - Facebook]

Produse cu etichete curate: Miere, fruct, suc de lămâie și plante aromatice

Au dorit să aducă pe piață produse curate, fără aditivi:”Sunt foarte curate produsele noastre. Pe etichetă și în componență sunt întotdeauna doar câteva ingrediente: miere, fruct și, eventual, un suc de lămâie sau o plantă aromatică. Atât. Nimic mai mult. E o etichetă foarte ușor de citi”.

”Folosim fructe românești din zonă”

Au ajuns la o gamă foarte largă de fructe pe care le folosesc pentru melinis: ”Folosim doar fructe românești, încercăm să le luăm cât mai mult din zonă.

Am ajuns cam la 10-12 fructe. Avem fructe de pădure, afine, zemură, cătină”. Pentru produsele cu petale de trandafir au propria plantație pentru care au obținut un certificat ecologic.

Produs special din petale de trandafiri

Produs special din petale de trandafiri

[Sursa foto: Melinis - Facebook]

”Există un potențial enorm în toată povestea asta. De-abia am început să ne jucăm. Este o întreagă gamă care se deschide. Gusturile sunt surprinzătoare. Spre exemplu, la pepenele galben efectiv i se păstrează aroma atât de plăcută”, mai spune Daciana Tarași.

Citește și: VIDEO- Afacere de succes: Parcurile acvatice au cucerit inimile românilor. Zilnic, proprietarii complexului primesc sute de vizitatori

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Daciana mai spune că, în momentul de față, nu reușesc să facă față cu producția la cererea pe care o au pe piața internă: ”Nu cred că vrem să ne extindem noi, dar suntem dispuși ca în timp să găsim colaboratori cu care să facem acest produs, nu neapărat la noi. Avem o idee care ni se pare foarte frumoasă, sper să ajungă să fie pusă în practică. Așa cum sunt podgorii care își fac vinuri, așa să fie produsul nostru din diverse plantații de afine, de mure. Producătorii să aibă curajul să aibă o plantație mai mare și să poată să își facă produsele”.

Afacerea inedită a doi soți din Buzău

Afacerea inedită a doi soți din Buzău

[Sursa foto: Melinis - Facebook]

Peste o tonă de miere, procesată pe lună

”În momentul de față, procesăm, puțin mai mult de o tonă de miere pe lună. Sperăm să mergem spre 2 tone jumate până la finalul anului. Sper să reușim. Sunt procese lente, durează mult. Fiecare produs are timpul lui. La petalele de trandafir e un timp mai mic, cam 7-10 zile. La celelalte fructe, poate depăși 3 săptămâni. Apa se eliberează încet”, mai spune Daciana Tarași.

Citește și: VIDEO- Culoarea în farfurie aduce succesul. O familie din București și-a deschis un restaurant cu diferite tipuri de paste


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si