Close sidebar
Close sidebar

Exclusiv! Fermierii români blochează Capitala. Ei își doresc fapte și nu doar promisiuni deșarte: ”Clasa politică să fie solidară cu domeniile care încă mai au o șansă în țara asta”

Mii de fermieri şi de transportatori din ţară vor protesta în fața Guvernului. Ei spun că taxele de drum sunt prea mari, iar cadrul legislativ nu este deloc în beneficiul lor, având în vedere că investitorii străini primesc credite cu dobânda 0.

Stefania Pavel,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fermierii și transportatorii din mai multe zone ale țării se strâng cu utilajele agricole în fața Guvernului. Ei spun că situația din sectorul agricol s-a înrăutățit foarte mult, iar ie nu mai pot sta să aștepte.

Ce își doresc fermierii din România?

Unii au pornit încă de ieri spre Capitală, în timp ce au anunțat deja că vor bloca mai multe drumuri județene și orașe, precum: E83, Botoșani, Bacău, Iași, Vaslui, Buzău, dar și în alte zone din țară.

”Noi suntem pregătiți, plecăm, voi ce faceți? Dormiți în continuare? Nu aveți nimic de apărat, așa-i? Din păcate acesta este poporul nostru vorbăreți, viteji în spatele tastelor! Trezește-te române! Te așteptăm pe traseu.

Cei care vor să iasă să-și expună punctul de vedere ieșim la acest protest al fermierilor și al transportatorilor. Cei care încă dorm, somn ușor copii!”, a spus Dănuț Andruș într-un clip postat pe TikTok.

Printre revendicările fermierilor se numără:

- prețurile la cereale

- subvențiile mici

- prețurile la combustibil

- întârzieri la subvenții

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- legea cu interzicerea conducerea tractoarelor cu categoria B

Citește și: Exclusiv! Fermierii și transportatorii anunță proteste de amploare în toată țara! Ei vor bloca mai multe drumuri județene și orașe: ”Știm că deranjăm”

- obligativitatea înregistrării și nu a înmatriculării la primărie cu carte de identitate și ITP

- mărirea pragului indemnizației de deplasare neimpozabile a șoferilor pe intern și extern

- concurența neloială cu companiile care nu dețin RCS și licențe

- tichete pentru camioane electrice și beneficii mai mari pentru șoferi

- timpi așteptare vămi și corectitudine la cântărire

- probleme containere port

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- probleme containere port

Fermierii își doresc să fie ascultați și susținuți

Elena Gustoiu, care este și membră a Asociației Forța Fermierilor a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre ce ar trebui să facă decidenții pentru fermieri, dar și despre direcția în care se îndreaptă acest sector.

”Protestul demarat de către agricultori este justificat din cauza mai multor motive, dar în special a prețurilor foarte scăzute ale produselor agricole, prețuri ce sunt mult sub costul de producție. Ar trebui limitat accesul produselor agricole din Ucraina ce rămân și/sau tranzitează România. În lipsa implicării factorului politic, deznodământul este unul singur: falimentarea fermierului român ”, a spus Elena Gustoiu.

Citește și: Presupusul asasin al lui Adrian Kreiner spune că a fost şocat să afle că afaceristul a murit şi că "doar i-a dat somn". Costinel Zuleam e încă liber

Totodată, aceasta speră că agricultura din România se va îmbunătăți, iar fermierii vor fi mai apreciați.

”Noi sperăm pentru mai bine. Este o situație nedreaptă nu numai pentru cei din domeniu, dar pentru întreaga populație, întrucât se va ajunge ca nimeni să nu se mai bucure de produse autohtone, originare din România. Contextul politico-financiar este unul nefericit, de aceea s-a iscat protestul. Este imposibil pentru un fermier să își desfășoare activitatea în condiții normale, nici vorbă de eficacitate sau profitabilitate! Falimentele sunt pe bandă rulantă! Mare păcat pentru ce se întâmplă! Am dori să se ia atitudine, clasa politica să fie solidară cu domeniile care încă mai au o șansă în țara asta, nu să dea tot felul de legi favorabile străinilor, punând la pământ agricultura românească! Să fie fermierii ascultați, ajutați și să prospere activitățile românești!”, a mai adăugat fermierul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI