Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV: Sorina Vajda a renunţat la profesia de jurist și a deschis un atelier de ceramică/ ”Cana creată într-un atelier spune povestea celui care a realizat-o”

Sorina Vajda și-a deschis în pandemie un atelier de ceramică din dorința de a se relaxa și de a transmite oamenilor o poveste. Fosta juristă a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre afacerea ei.

Stefania Pavel,

Sorina Vajda și-a deschis în pandemie un atelier de ceramică din dorința de a se relaxa și de a transmite oamenilor o poveste. 

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sorina Vajda a fost jurist timp de 15 ani, însă în perioada pandemiei i-a venit ideea de a renunța la job-ul ei de bază și de ași deschide propriul business cu căni, dar și alte accesorii hand-made.

Cum i-a venit ideea juristei să își deschidă o afacere cu căni?

Sorina Vajda a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre produsele pe care le realizează din lut, despre prețul cănilor, dar și despre planurile de viitor ale afacerii.

Citește și: EXCLUSIV: Unități de cazare inedite la Azuga/ Larisa Puşcaşu: ”Avem 5 igloo-uri cu un design interior diferit și o zonă spa”

”Ideea a venit natural după ce obiectele create erau apreciate de prieteni. Am înființat firma pentru a putea participa la târguri și aprecierea oamenilor care nu mă cunoșteau mi-a dat încredere să continui. Inițial pasiunea a fost pentru lucrul manual atunci când fetele aveau proiecte la grădiniță/ școală, apoi am făcut mărțișoare pentru prietenele lor și educatoare. Am observat că oricât de obosită eram după job, realizarea acestor mici obiecte mă relaxa și puteam sta ore în șir pictând mărgele din lemn, modelând lut cu uscare la aer.
Atunci mi-am dat seama că aș putea să fac obiecte mai rezistente dacă aș avea cuptor. Aș putea crea ceea ce admiram dintotdeauna și-mi luam din toate vacanțele, căni! Așa că în 2020 am achiziționat un cuptor electric și am început marea aventură”, a spus Sorina Vajda.

Sorina Vajda a fost jurist timp de 15 ani, însă în perioada pandemiei i-a venit ideea de a renunța la job-ul ei de bază și de ași deschide propriul business cu căni.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Produse realizate de Sorina Vajda în atelierul de ceramică.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Diminețile mele încep la ora 5.30-6 și întotdeauna îmi place să mă bucur de liniștea dimineții savurând cafeaua într-o cană dragă, este momentul meu de relaxare. Cana creată într-un atelier spune povestea celui care a realizat-o, poate transmite o emoție, o amintire a unui om drag, a unui loc exotic, sau poartă un mesaj care-ți umple inima”, a mai adăugat antreprenoarea.

O cană costă între 70 și 120 de lei

De asemenea, aceasta a povestit că până acum a realizat aproximativ 2000 de căni, iar mai rar realizează și farfurii, accesorii și obiecte decorative, cum ar fi vaze, suporturi pentru lumânări.

Citește și: EXCLUSIV: O polițistă a renunțat la meseria ei pentru a crea deserturi delicioase/ Mădălina Dumitrescu: ”Rețetele sunt evidențiate prin texturi și arome împrumutate din bucătăriile franțuzești”

”Prețurile variază între 70 și 120 de lei pentru căni, 80-200 lei farfuriile iar accesoriile sunt între 45 și 120 lei. Momentan am mutat atelierul într-un spațiu mai mare, în septembrie va fi inaugurarea și sper să existe cât mai multe întâlniri cu alți creatori, pasionați de ceramică, ateliere pentru adulți și copii”, a explicat Sorina Vajda.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Produse realizate de Sorina Vajda în atelierul de ceramică.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Am colecție de obiecte decorative și farfurii. Îmi doresc să nu pun presiune atunci când lucrurile nu ies așa cum îmi doresc și cel mai important să mă bucur de faptul că pot să fac ceea ce-mi place, recunoscătoare celor care își încep diminețile cu obiectele create de mine”, a conchis antreprenoarea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI