Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIVITATE MARCA ȘTIRILEKANALD.RO! Dezvăluirile lui Ion Cârstoiu, bâtrânul care a donat 10.000 de euro pentru cumpărarea unui incubator pentru nou-născuți: ”Lumea se uită ciudat la mine acum”

Anul trecut, Ion Cârstoiu, un pensionar din Aninoasa (județul Argeș), și-a donat economiile de-o viață, circa 10.000 de euro, spitalului din Câmpulung. Astăzi, comunitatea a ales să-l respingă pe binefăcătorul copiilor.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Anul trecut, Ion Cârstoiu, un pensionar din Aninoasa (județul Argeș), și-a donat economiile de-o viață, circa 10.000 de euro, spitalului din Câmpulung. La 78 de ani, bătrânul cu o pensie de 1.500 de lei a decis atunci că trebuie să facă o faptă bună, marcat fiind de o întâmplare petrecută în tinerețe. ”Eram cu o femeie, stăteam cu ea, a rămas însărcinată și eu i-am zis să-l dea afară, așa i-am zis. Așa că avortul ăla m-a marcat toată viața, dar cum nu mai pot întoarce timpul, am decis să fac o faptă bună cu banii strânși o viață”, ne-a povestit Ion Cârstoiu. 

Citeste si: Actorul Marius Manole vrea ca pensionarii sa nu mai stea în primul rând la teatru: "E neplăcut să joci în fața cuiva care doarme!"

Așa că anul trecut, în februarie, nea Ion a donat spitalului din Câmpulung Muscel echivalentul în lei a 10.000

de euro, un pic peste 47.000 lei, pentru achizionarea unui incubator necesar născuților prematur. A primit la schimb diplomă, certificate, plachete, mulțumirile conducerii spitalului, dar și ostilitatea aproape generalizată a comunității din care provine.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

”Mulți din sat se uită altfel la mine de atunci, mă judecă, mă întreabă de ce nu le-am dat lor banii sau de ce nu i-am cheltuit pe altceva! Păi în zilele acelea, după donație, a oprit lângă mine pe stradă un consătean cu o mașină frumoasă care mi-a zis: ”uite, nea Ioane, de ce nu ți-ai luat și mata o așa mașină? Sau de ce nu ai făcut nu știu ce clădire pentru sat?”

Dar eu sunt împăcat cu mine în fața lui Dumnezeu!”, ne-a declarat Ion Cârstoiu.

Pensionarul cu suflet mare locuiește într-o casă modestă, de cărămidă, nefinisată, dar spune că nu are nevoie de nimic. ”N-am apă curentă, n-am frigider, dar n-am nevoie de ele, mă descurc și așa. Gândul că niște copii au o șansă la viață cu banii ăia mă face să dorm liniștit în patul meu, așa, și fără apă, frigider sau alte condiții!”, ne-a povestit Ion Cârstoiu, argeșeanul care și-a donat economiile de-o viață, circa 10.000

de euro, pentru achiziționarea unui incubator destinat copiilor nou-născuți. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI