Administraţiei "Republicii Populare Doneţk" care nu este cunoscută la nivel internațional. Clădirile din apropiere nu au fost afectate.

Incidentul vine în urma intensificării neînțelegerilor și confruntărilor militare dintre serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti pro-ruşi. 

Rusia neagă operațiunile

Liderul autoproclamatei "Republici Populare Doneţk", Denis Puşilin, a declarat vineri că a început operațiunea de retragere a civililor de etnie rusă. 

Citeste si: Avertismentul dat de SUA: Rusia a desfășurat 190.000 de militari la granița cu Ucraina

Președenția Rusiei a negat, potrivit BBC, că ar fi început operațiunile de retragere ale oamenilor din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk. Cu toate acestea, liderii insurgenți spun că se coordonează cu Moscova, transmite Mediafax

Exerciții militare la granița României cu Ucraina. Mai multe mașini ale Armatei Române au fost plasate pe un câmp din județul Botoșani

Mai multe trupe militare ale Armatei Române au ajuns astăzi la granița cu Ucraina. Mai multe automobile, dar şi aparatură militară au fost amplasate pe un câmp al comunei Suharău, din judeţul Botoşani.

Edilul comunei Suharău a declarat că astfel de tabere militare au fost amplasate și în trecut pe raza localității. Locuitorii nu par să fie speriaţi de pericolul unei posibile aproprieri a armatei ruse de granița cu România.

Citeste si: Un meteorit a căzut în Botoșani. Zgomotul puternic i-a speriat pe localnici

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Automobilele militare au fost văzute şi într-un convoi care a traversat rapid şi municipiul Suceava.

Forțele militare ale României şi-au situat tabăra la o distanță destul de mică de linia de frontieră cu Ucraina.

În mod oficial, militarii români au informat că este vorba despre un exercițiu de rutină, care a fost stabilit încă din timpul anului trecut.

20 de militarii participă la exercițiul din județul Botoșani

Soldații care au ajuns la Botoşani fac parte dintr-o subunitate a Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere. În tabăra militară a fost sesizat şi un radar de tip TPS-77. La acest exerciţiu iau parte aproximativ 20 de militari. Primarul a informat că a aprobat toate solicitările amplasării taberei, dar mărturisește că nu ştie cât timp vor rămâne militarii în comună.

Citeste si: Ucraina a dezvăluit cum va răspunde în fața bombardamentelor separatiștilor din Donbas. Doi soldați ucrainieni au fost răniți

Locuitorii comunei Suharău au fost surprinşi de apariţia soldaților, dar consideră că prezenţa este datorată de tensiunile conflictului din Ucraina.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Un elicopter al armatei americane a aterizat în apropierea Vămii Siret, iar la spitalul județean au fost reprezentați ai Ambasadei Marii Britanii la București. Vizită neoficială a acestora a avut ca scop culegerea de informaţii cu privire la capacitatea ATI a spitalului. Potrivit unor surse locale, o delegație a ambasadei Israelului este aşteptată pentru o vizită similară.

Citeste si: Ce au discutat Joe Biden și Klaus Iohannis pe tema crizei dintre Ucraina și Rusia

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si