Un apel la numărul de urgență 112, dat în jurul orei 8:30, marți, 28 noiembrie, anunța faptul că la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje, situat în Lugoj, a avut loc o explozie, în urma unei acumulări de gaz.

Potrivit IPJ Timiș, în urma exploziei, un bărbat în vârstă de 69 de ani, care ar fi lucrat la un convector pe gaz, a fost rănit și transportat la spital. 

Au mai fost produse pagube materiale și altor 21 de garsoniere, dar și unui autoturism parcat în fața blocului.

”În data de 28.11.2023, la ora 08:30, am fost anunţaţi prin apel SNUAU 112 despre o explozie produsă la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje, în urma unei acumulări de gaz, situat pe strada Vişinilor în municipiul Lugoj.

A fost alertat de urgenţă Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi la faţa locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenţie si comandă, o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, trei ambulanţe SAJ şi un microbuz de transport persoane din cadrul Detaşamentului 2 Timişoara.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Facem precizarea ca explozia nu a fost urmată de incendiu”, a transmis ISU Timiş.

Explozie puternică într-un bloc din Lugoj

Explozie puternică într-un bloc din Lugoj

[Sursa foto: Captură Lugoj Info]

Un bărbat a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului

Un bărbat a fost evacuat de pompieri, având arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului. El a fost transportat la spital în stare conştientă.

De asemenea, potrivit ISU Timiș, din numărul total de 84 de garsoniere din imobil, aproximativ 23 sunt afectate.

Sunt efectuate în continuare acțiuni de căutare- salvare în imobil.

Explozie puternică într-un bloc din Lugoj

Explozie puternică într-un bloc din Lugoj

[Sursa foto: Captură Lugoj Info]

,,În urma evenimentului, 12 persoane s-au autoevacuat, o persoană a fost deblocată dintr-un apartament, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, iar o victimă de sex masculin a fost evacuata de pompieri, prezentând arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Aceasta a fost transportată la spital conștientă. Din primele informații, din numărul total de 84 garsoniere din imobil, aproximativ 23 sunt afectate.  În continuare se efectuează acțiuni de căutare-salvare în imobil'', transmit reprezentanții ISU Timiș.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Explozie devastatoare la parterul unui bloc din Sibiu! O femeie de 86 de ani a fost grav rănită

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală

În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Citește și: Pericol de explozie în Iași. O autocisternă ucraineană încărcată cu propan s-a oprit în curtea unei case, lovind o țeavă de gaze

,,În cauză, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Lugoj au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, să fie stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs acest eveniment'', transmit reprezentanții IPJ Timiș.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si