Grădina Botanică din Iași este, zilele acestea, atracția principală pentru cei care vor să se bucure de expoziția Flori de toamnă, ajunsă la a 47-a ediție. Aleile sunt pline cu vizitatorii care fac ședințe foto cu fiecare aranjament floral.

Citește și: Expoziție inedită dedicată femeilor diagnosticate cu cancer, în București: ”Vindecarea implică vindecarea sufletului, a subconștientului, a legăturii noastre cu intuiția”

Vedeta expoziției este „doamna toamnă”, imaginea bogăției anotimpului, așa că nimeni nu a plecat fără o fotografie alături de ea. Cu toate că expoziția este organizată de aproape 5 decenii, angajații grădinii botanice reușesc să-i surprindă an de an pe vizitatori.

„Este extraordinar, simfonia culorilor nu egalează nimic, culorile toamnei amestecate cu bucuria sufletului nostru e ceva feeric. Cel mai interesant mi s-a părut aranjamentele de culori ale crezantemelor și aranjamentele de varză colorată, e foarte interesant.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Cred că de 20 de ani n-am lipsit niciodată. Ce vă faceți să reveniți? Frumusețea.

Ați venit pregătiți să faceți fotografii? De obicei vin, nu se poate, sunt niște momente deosebite și e păcat să le pierdem.”

Dacă adulții au fost cuceriți de spectacolul floral, copiii nu s-au dezlipit de figurinele uriașe realizate din ramuri de răchită, plante și semințe.

„Ce ți-a plăcut cel mai mult? Zâna toamna și buburuzele de colo și florile acestea.”

Pentru expoziție au fost create decoruri spectaculoase 

Expoziția cuprinde peste 220 de soiuri de crizanteme din toată lumea și peste 200 de varietăți de dumitrițe. Decoruri spectaculoase au fost create și din aproape 100 de sortimente de varză decorativă și 150 de soiuri de dovleci decorativi.

Cătălin Tănase, director Grădina Botanică „Anastasie Fătu” Iași: „Cu prilejul acestei ediții, vom inaugura și o grădină tematică. Sunt o serie de simboluri din grădinile asiatice cum ar fi, de exemplu, pavilion vegetal cum ar fi lacul sau cascada sunt, de asemenea, foarte reprezentative.”

Expoziția poate fi vizitată până pe 19 noiembrie, între orele 09:00 și 17:00, iar un bilet de intrare costă 20 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si