În anii ce urmează toți românii trebuie să aibă contoare inteligente, iar o parte din suma care va trebui plătită pentru instalarea unui astfel de aparat, va fi suportată de fiecare proprietar. Până în acest moment, cei care şi-au montat, nu au plătit nicio taxă însă, pe viitor, există o lege implementată de Guvern, care prevede să fie plătită o taxă pentru ele.

Citește și: VIDEO- Românii care merg la târgul de Crăciun vor fi nevoiți să scoată din buzunare sume mai mari de bani anul acesta. Cât costă un pahar de vin și o porție de mâncare?

Până la finalul anului 2028, toți românii trebuie să aibă montate contoare inteligente, iar o parte din costul instalării acestor aparate va fi suportat direct din buzunarele fiecăruia. Aproximativ două milioane de contoare inteligente au fost montate, până în acest moment, în România, din cele 9 milioane.

Cât costă un contor inteligent

Un astfel de contor valorează 100 de euro și poate ajunge la 200 de euro. Așadar, cel mai probabil, ar putea fi vorba de 3-4% din costul aparatului ce va trebui plătit la factura de energie electrică, de fiecare proprietar. Până la finalul anului 2028, toată lumea trebuie să aibă montate astfel de contoare inteligente.

Aceste aparate pot fi coordonate de la distanță, ceea ce înseamnă că angajații companiilor vor putea citi indexul de la sediu, fără să se mai deplaseze la domiciliul consumatorului.

Citește și: Vinerea neagră a prețurilor

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dacă modificările aduse ordonanței pe energie, care vor fi dezbătute și supuse la vot în Parlament, vor primi undă verde, românii și-ar putea plăti în rate facturile la energie electrică a cărei emitere a întârziat minimum trei luni.

Citește și: VIDEO- BNR a majorat din nou dobânda-cheie pentru a "îmblânzi" inflația

Care vor fi tarifele la energie electrică de la 1 ianuarie 2023
- 0,68 de lei/KWh pentru un consum mai mic de 100 KWh/lună;

- 0,80 de lei/KWh pentru un consum între 100 KWh și 255KWh/lună;

- 1,3 lei/KWh- preț fix maxim pentru un consum care depășește 255KWh/lună și pentru industria mare/marii consumatori;

- 1 leu/kWh pentru IMM;

Citește și: Noi scumpiri la alimente, începând cu luna decembrie. În prag de sărbători, românii vor trebui să scoată și mai mulți bani din buzunar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si