Fasole băutută de post. Secretul pentru a ieși delicioasă. Merge de minune cu murături
Fasole băutută de post. Gustoasă și sățioasă, fasolea bătutuă este nelipsită de pe mesele românilor în timpul postului. Iată cum se prepară!
Fasole băutută de post. Secretul este să nu uitați să lăsați fasolea la înmuiat, va fierbe mult mai ușor și mai rapid. În plus, cine are un blender vertical se poate bucura enorm, căci i se va ușura foarte mult munca.
Fasole băutută de post.
Fasole băutută de post. Mod de preparare
Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi. apoi, se fierbe foarte bine în 2-3 ape. Atenție! Ai grijă ca apa să fie caldă când o schimbi.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În ultima apă în care se pune, se lasă la foc mic, să fiarbă cât are nevoie. Pentru cine dorește un gust aparte, poate pune câteva rondele de morcov, câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin. Piperul și frunzele se vor înlătura când se trece la pasat.
După ce a fiert bine, se scurge de apă și se dă prin strecurătoare sau se pasează la blender. Ceapa se taie felii subțiri și se pune la călit. Când s-a călit, se pune și pasta de tomate și se amestecă bine. Jumătate din cantitate, plus usturoiul pisat se freacă bine cu fasolea pasată. Aceasta trebuie să se umfle și să se omogenizeze.
Nu scurgeți ceapa de ulei, acesta va face fasolea mai pufoasă. Se potrivește de sare și piper, se pune într-un vas și se acoperă cu cealaltă jumătate de ceapă călită cu bulion, scrie gustos.ro.