Pastila experimentală împotriva covid-19 ”paxlovid” a laboratorului farmaceutic american Merck este eficientă, anunţă vineri Agenţia americană a medicamentului (FDA).

FDA așteaptă avizul unor experți externi

FDA a anunțat că urmează o reuniune publică, săptămâna viitoare, în care experţi universitari şi alţi experţi urmează să analizeze siguranţa şi efcienţa pastilei.

Cercetători de la FDA anunţă că au identificat mai multe riscuri printre care și o toxicitate şi malformaţii congenitale. 

FDA acuză Merk de faptul că a colectat mult mai puţine date despre siguranţa globală decât în cazul altor terapii împotriva Covid-19. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății a spus că persoanele nevaccinate trebuie convinse să se imunizeze

Medicamentul a fost autorizat în Regatul Unit

Dacă va fi autorizat, va fi primul medicament pe care bolnavi de Covid-19 şi-l pot administra acasă.

Pastila a fost autorizată, în regim de urgenţă, în Regatul Unit. Medicamentul ar fi folositor în contextul în care spitalele sunt pline de bolnavi infectați cu COVID-19.

FDA urmează să ceară unor experţi independenţi să spună dacă beneficiile tratamentului sunt mai importante decât efectele secundare şi dacă este necesară o restricţionare a acestuia în cazul femeilor însărcinate, conform observatornews.ro.

Citeste si: Persoanele vaccinate pot asista din nou la competiţiile sportive, însă doar până la ora 21:00


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si