Presedintele Federatiei de Judo a Romaniei, Cozmin Gusa, a explicat ca acest proiect inedit urmeaza sa largeasca baza de selectie in sportul romanesc si a subliniat ca marii campioni ai Romaniei au venit de la tara, scrie realitatea.net.
"Acest protocol poate sa fie considerat un eveniment exceptional, nu doar in viata judoului, ci si daca va fi replicat si in viata sportului, pentru ca sportul romanesc sufera de o lipsa a bazei de selectie, pentru ca marii nostri campioni, indiferent de sport, au venit de la tara. De aceea este important ca primarii comunelor au acceptat acest protocol de a dezvolta judoul la tara, care, pe langa faptul ca ne va asigura o baza de selectie marita si posibili viitori campioni mondiali, are si o valenta educativa.
Tinerii nu mai au ce sa faca la tara, manifestari culturale nu, manifestari sportive deloc, biblioteci nu. Iar judoul si starile de sport care stau nefolosite ar putea sa completeze acest proiect educativ. Pentru ca judoul nu te invata doar sa te aperi, ci sa te si porti, sa te speli, sa fii, si cred ca poate sa fie ceva important pentru comunitatile de tineri care poate nu prefera performanta, dar prefera organizarea, sa-si ocupe timpul altfel", a declarat Gusa.
Astfel, potrivit protocolului de colaborare, Asociatia comunelor va pune la dispozitie sali de sport pentru competitii de judo si va asigura remuneratia antrenorilor desemnati de Federatia Romana de Judo.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
De asemenea, va colabora la organizarea campionatelor pe categorii de varsta. Totodata, Federatia Romana de Judo, va asigura echipamentele sportive necesare dar si coordonarea competitiilor.
Programul national pentru dezvoltarea judoului in mediul rural se va desfasura pana in anul 2022, cu posibilitate de prelungire.